Idol 2023 marknadsföring banner

"Sällskapsresan"-profilens okända tragedi: "Jag betalade mig frisk"

29 okt, 2017 
AvLotta Gray
Den folkkära skådespelaren Jan Waldekrantz drabbades av prostatacancer, men vägrade vänta på operation. Han tog saken i egna händer och pungade ut med 130 000 kronor för att bli frisk.
Annons

Många minns honom som den snygge skidläraren i “Sällskapsresan II” i sin oranga skidjacka. Och efter det har karriären bara fortsatt. Jan Waldekranz har även setts i “Jönssonligan och Dynamit-Harry” och “Jönssonligan får guldfeber”, men även sju uppsättningar på Dramaten bara under 2000-talet. Men livet har inte bara varit en räkmacka. Nu berättar skådisen om det tunga beskedet:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hade prostatacancer för tre år sedan, men jag är friskförklarad, Jag blev opererad, köpte en privat operation på Sophiahemmet och befriande mig från den sjukdomen omedelbart, berättar han i Expressen.

Beslutet att betala 130 000 kronor för att snabbt opereras tog han efter att sjukvården inte kunde lova honom en tid för operation och han vägrade att leva i ovisshet av utvecklingen av prostatacancern.

– Inga läkare kan säga hur länge man kan gå med cancern innan man måste opereras. Jag ville inte leva i den verkligheten. Jag tänkte jag säljer hellre allt jag äger och har. Det kostade på, säger han.

Annons

Numera är han frisk och mer taggad än någonsin på att leva livet. Till våren sätter han upp egna pjäsen “De andra” på Dramaten och har inga planer på att trappa ner.

Foto: Ibl, Stella, Youtube

Annons