ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Salam hoppar av Robinson – nu avslöjar han sanningen bakom beslutet

21 mar, 2023 
ROBINSON-SALAM
Salam al Zerkanis högsta dröm var att vara med i Robinson. Men redan efter två dagar valde han att lämna ön.
Nu berättar han varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bortklippta scenerna i Robinson – här faller deltagaren ihop: ”Låg och krampade”Brand logo
Bortklippta scenerna i Robinson – här faller deltagaren ihop: ”Låg och krampade”

Robinson 2023 är äntligen igång och i år utspelar det sig i Langkawi i Malaysia. Nytt för den här säsongen är att Anders Lundin, 64, är tillbaka som programledare efter 20 år. Det var mellan 1999 och 2003 som han ledde programmet senast, men då hette det Expedition Robinson och sändes på SVT.

Det har redan blivit händelserikt i årets säsong. Flera av deltagarna har starka personligheter och det har också blivit en del twister. Redan i första avsnittet skulle lagens kaptener utse en person var som skulle hamna i Ingenmansland. Lag syds Alva Trané, 23, valde då Salam Al Zerkani, 36.

Robinson-Salam lämnar: ”Det tog hårt på mig”

Tillsammans med Elin Ambrosiani, 40, hamnade Salam på Ingenmansland och de blev fastkedjade. Men i kvällens avsnitt meddelar han att han hoppar av helt och hållet.

Annons

– Min plan var att krossa varenda en där, jag ville göra allt för att vinna. Men när det här kom så kände jag att jag absolut inte var förberedd på det. Och när brevet lästes att jag skulle varit den svagaste i laget, blev jag förbannad och jag är en dålig förlorare. Där kändes det som att jag förlorade en kamp som jag inte ens var delaktig i, det tog hårt på mig, säger Salam till Hänt och tillägger:

– Jag kände bara att det här är orättvist.

Salam berättar att produktionen gjorde ett tappert försök att övertala honom till att stanna men vid det laget hade han redan bestämt sig; han skulle hem. All motivation hade försvunnit i och med att han kallades för den "svagaste länken", något som han absolut inte ser sig som.

Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammansBrand logo
Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammans

Robinson-Salam om avhoppet – som tittarna inte får se

I programmet berättar Salam att anledningen är att han är trött på att bara sitta på en strand och stirra ut på havet. Han berättar också att han kommit dit han är idag tack vare att han kämpat sig igenom motgångar, men mer än så får man inte riktigt veta som tittare.

Annons

Nu berättar han för Hänt hur tankarna egentligen gick:

– Mitt största problem var att jag hade svårt att kontrollera mina känslor, jag kunde inte acceptera att jag blev utröstad av en lagkapten. Alltså jag hade ju helt andra planer, jag hade redan börjat pakta med två andra personer och lagt upp en plan för hur vi skulle gå vidare, säger han och fortsätter:

– Sedan när jag förstod att vi skulle vara fyra där och bara en av oss får komma tillbaka. Då kändes det som att vadå, jag har ju redan kommit med i Robinson, ska jag behöva kämpa för att ta mig tillbaka? Det kändes som att jag förlorade från dag ett.

Dessutom hade han offrat en hel del för att vara med i Robinson.

– Jag hade ju ställt in en semester och jag sa upp mig från mitt jobb för att vara med i Robinson. Jag fick inte tjänstledigt från mitt jobb och då kände jag att då säger jag upp mig för jag ville verkligen vara med i Robinson, det var min dröm, säger han till Hänt och fortsätter:

Annons

– Så jag offrade mycket och det är det som också tog hårt på mig. Efter allt jag offrat så hamnade jag i en sådan situation, men barnen tyckte det var roligt att jag kom hem.

Idag har han skaffat sig ett annat jobb.

Relationen till Alva idag – efter sveket

Det finns dock inget agg mot Alva idag, trots att hon gjorde som hon gjorde mot Salam.

– Inget emot Alva, hon hade det tufft ser jag nu när jag sett programmet. Alltså jag och Alva hade ju inte hunnit prata alls med varandra och när vi träffats i efterhand så var det att vi inte hade sagt hej till varandra, säger han och fortsätter:

– Jag har ju inget agg mot henne, jag har förståelse för henne och det är hur lugnt som helst mellan oss.

– Det blev som det blev, men jag ångrar inte mitt beslut, jag litade på min magkänsla och det kändes inte rätt. Men jag ångrar att det blev som det blev, konstaterar han.

ROBINSON 2023
Salam hoppar i båten och åker hem.

FOTO: TV4

Annons