Sågningen av Chris Kläfford – efter succén i Americas got talent

Juryns sågning mot Chris Kläfford – efter succén I Americas got talent

Han har tokhyllats för varje framträdande.
Men nu får Chris Kläfford ett par rejäla kängor i Americas got talent.
– Den här låten nådde inte fram till mig, säger jurymedlemmen Howie Mandel.
Slå på ljud

Artisten Chris Kläfford, 30, var en solklar tittarfavorit när han var med i Idol på TV4 för två år sedan. Att han till slut knep förstaplatsen var därför ingen skräll för svenska folket och sedan vinsten har han fortsatt att göra musik.

Han har i år valt att satsa på en karriär utomlands och deltar just nu i tv-programmet America got talent. När Chris Kläfford intog scenen i programmet för första gången i juli valde han att sjunga Imagine med John Lennon, vilket är en låt som han även uppträdde med under sin medverkan i Idol. När låten är över ställer sig publiken upp och jublar, varpå Chris börjar gråta.

Sedan dess har hyllningarna forsat in, både på hans sociala medier, i tidningarna och av juryn – tills nu. När artisten uppträdde i semifinalen under natten till onsdag svensk tid fick han motta kritik från juryn. Han framförde sin egenskrivna låt If not with you, for you som han tillägnade sina föräldrar, vilket verkade gått mindre bra enligt juryveteranen Howie Mandel, 63:

– Jag älskar dig och du har en fantastisk röst, men jag vet inte om jag älskar din strategi, sa han enligt Parade och fortsatte:

– Den här låten nådde inte fram till mig. Din första låt var John Lennons och den lyfte taket. Jag tror inte att det här kommer ge dig rösterna.

Blandade åsikter bland resten av juryn

Även jurymedlemmen Simon Cowell, 59, sågade artisten.

– Låten du sjöng i mellanomgången var din starkaste och jag tror att du borde ha sjungit den ikväll, sa han i tv-programmet.

Men jurymedlemmen Julianne Hough, 31, höll inte med.

– Jag dras med om jag kan stänga mina ögon och det berör mig. Det var fantastiskt, sa hon och fick medhåll av jurykollegan Gabrielle Union, 46:

– Varje gång du öppnar din mun… jag älskar dina originallåtar. Jag tror att USA kommer att rösta på honom.

Gästdomaren Queen Latifa, 49, hyllade också Chris Kläfford:

– Jag är redan på konserten. I mitt huvud så hör jag hur den här skivan redan är producerad. Det kräver mod att komma ut här och framföra ett original.

https://www.youtube.com/watch?v=eRBLdIdTJ7o

Om kvällens prestation räcker för att ta Chris Kläfford vidare till final återstår att se. Bara elva akter kommer att gå vidare och resultatet från nattens semifinal presenteras först under onsdagskvällen svensk tid.

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!