LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

”Sagan om ringen” kan bli tv-serie – Amazon satsar stort

06 nov, 2017 
AvJoakim Almén
Amazon är på väg att spänna musklerna ordentligt i sin strävan att ta upp kampen med Netflix originalserier.
Annons

Det är både Variety och Hollywood reporter som uppger att en tv-serie om ringens brödraskap är på väg. Uppgifterna gör gällande att Warner Bros. för samtal med J.R.R. Tolkien om att få producera serien och att serien ska sändas hos Amazon som också finns med som medfinansiärer av serien.

Att Amazons VD, Jeff Bezos, varit personligen engagerad i förhandlingarna ses som en indikation på vilken storproduktion detta kan komma att bli, då han i princip aldrig gjort det tidigare. Han uppges dock vara ett stort fantasy- och science fiction-fan, varför han varit angelägen om att tv-serien ska bli av.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Att Sagan om ringen verkar bli tv-serie ses även som en riktig maktdemonstration av Amazon i sin uttalade ambition att utveckla egna serier för sin plattform. Något som Netflix redan gör och som nu Amazon vill ta upp kampen med.

Artikeln publicerades först på Cafe.se och är skriven av Olle Arnell.

Annons