Saga Scott stoppas från att lämna landet – efter ovanliga sjukdomen

Saga Scott fast på semestern efter ovanliga sjukdomen – får inte lämna landet

Semestern blev snabbt en mardröm för tv-profilen. Nu berättar Saga Scott att hon drabbats av hjärnhinneinflammation. ”Jag får inte lämna Kroatien”, skriver hon i ett inlägg på sin Instagram.

Saga Scott, 29, är för många ett känt ansikte efter sin medverkan i Paradise hotel där hon slog igenom med dunder och brak 2014. Två år efter genombrottet gav sig tv-profilen in på ett helt annat område när hon ställde upp i programmet Stjärnkusken och hon var även programledare för Paradise hotel förspelet.

Hon sågs senast i TV4:s Farmen VIP där bland annat youtubern Vlad Reiser, artisten Anna Sahlene, dansprofilen Sigrid Bernson och artisten Dogge Doggelito medverkade. Men under den senaste tiden har tv-profilen dragit sig tillbaka allt mer. Hon har gått ut och berättat att hon vill bryta sig loss från det så kallade ”influencerlivet” och lever idag ett lite lugnare liv som hästskötare hos sin sambo travprofilen Adrian Kolgjini, 26, i Skåne.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Saga Scott bjuder dock fortfarande sina följare på en del saker som händer i hennes vardag. På sin Instagram går hon nu ut och berättar att hon har blivit svårt sjuk – under semestern i Kroatien.

”Hela min semester är förstörd. Min huvudvärk som jag har haft i tre dagar har nu blivit värre och satt sig i ryggen. Jag har hög feber och mår skit. Nästa stopp blir akuten i Split. Tack för detta jävla skitet”, skriver hon på sin Instagram story.

Visade sig vara hjärnhinneinflammation

Väl på sjukhuset la Saga Scott ut en bild strax innan hon skulle ta ett ryggmärgsprov. Senare uppdaterade hon med provresultatet: hon har drabbats av hjärnhinneinflammation.

”Jag har fått hjärnhinneinflammation. Tack för alla meddelanden men jag får inte lämna Kroatien imorgon. Det enda jag vill är att åka hem”, skriver hon.

Enligt Vårdguiden är hjärnhinneinflammation en ovanlig sjukdom, som kan bero på virus eller bakterier. När virus är orsaken blir du oftast helt frisk efter några veckor utan någon behandling. Hjärnhinneinflammation som orsakas av bakterier är däremot en allvarlig sjukdom som behöver snabb sjukhusvård. Vanliga symptom är huvudvärk, illamående, nackstelhet och känslighet för ljud och ljus.

FOTO: TV4, Instagram