TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt om Sabina Ddumba från TV4:s "Så mycket bättre"

04 nov, 2017 
AvLotta Gray
Kan du din Sabina Ddumba? Om inte så kommer här all info om stjärnan i "Så mycket bättre"
Annons

Sabina Ddumba, 23, född 23 februari 1994 och en av deltagarna i tv:4:s program ” Så mycket bättre” 2017. Hon är uppväxt i Fisksätra utanför Stockholm och gick i Södermalmkyrkans kristna skola.

Sabina Ddumna har varit aktiv i Tensta Gospel choir där hon sjöng sedan 14 års ålder. Hon har släppt albumet “Homeward Bound” 2016. Har tilldelats ELLE-galans pris för bäst klädda förra året. Vann Årets nykomling på P3-guld-galan 2016.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sabina Ddumba har även medverkat i TV-programmen X-Factor” 2012. “Moraeus med mera” 2014 samt uppträtt på Grammisgalan 2015.

För tre år sedan släppte Sabina Ddumba sin debutsingel “Scared for life”. År 2015 följdes den upp av andra singeln “Effortless” samt tredje singeln “Not Too Young” med med 10 miljoner lyssningar på Spotify.

Sabina Ddumba har även sjungit med Kate Perry, 33, och har ett skivkontrakt med Warner Brothers i USA. Sångerskan har även jobbat med artister som Looptroop Rockers,  Adam Kanyama samt körat bakom Jenny Wilson, 42, och Seinabo Sey, 27.

Annons

Sabina Ddumba har även kallats Sveriges svar på Mary J Blige och är tillsammans med musikern Rikard de Bruin.  Hon har sju syskon. Numera bor Sabina Ddumba i Vårberg.

– Sången var helt sekundär för mig när jag växte upp. Jag var ett barn som hade mycket energi och gjorde en massa saker. Jag spelade basket och fotboll. Sydde egna kläder och sjöng i kör. Men det var dansen som var min grej, säger hon i ELLE.

Om sin medverkan i ”Så mycket bättre”.

– Jag har kollat på programmet en del. Jag tycker om att titta på det, jag gillar hela konceptet, att tolka andras låtar och att sätta ihop ett gäng av människor som inte känner varandra. Men jag visste inte direkt att jag ville vara med. Jag var tvungen att tänka på det lite, berättar hon i Metro.

Sabina Ddumba tillbringade mycket tid framför tv:n för att härma dansvideos på MTV och med egna gruppen The 90’s Squad uppträdde hon på vid olika tillställningar.

När Sabina Ddumba var lite lämnade hennes mamma henne och flyttade till Uganda.

– Min mamma lämnade oss. Om du vill veta varför, då får du fråga henne. Det är bara hon som kan svara på den frågan.

Foto: IBL

Annons