Så träffades Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen

Så träffades Charlotte perrelli och maken anders jensen

Han skickade iväg ett meddelande på Facebook – och hon ville knappt svara.
Charlotte Perrelli berättar nu i Flickan från Småland hur hon och maken Anders Jensen träffades.
– Vi träffades på den mest oromantiska platsen i världen, säger hon.
Charlotte Perrelli: ”Vi träffades på Facebook”
Slå på ljud

Charlotte Perrelli, 44, har haft musiken med sig i hela sitt liv. Hon började sin bana som dansbandssångerska när hon var bara 13 år gammal. Hon har varit frontfigur för dansbandet Wizex, spelat Belle i Skönheten och Odjuret, varit programledare för Melodifestivalen och vunnit hela Eurovision song contest med låten Take me to your heaven, 1999.

Charlotte Perrelli har helt klart en lång och händelserik karriär bakom sig. Förra året släppte hon sin självbiografi: Flickan från Småland. Där berättar hon om livet, från uppväxten i småländska Hovmantorp till de stora scenerna, genom motgångar och framgångar.

Nu har Flickan från Småland även blivit en dokumentär som visas på Kanal 5 och Dplay. I premiäravsnittet berättar artisten om sin turbulenta skilsmässa.

– Jag gick igenom en skilsmässa och den tiden var inte stadig. Allt bara wobblade för mig. Jag såg ut som en speta också, jag var bara skinn och ben, säger hon i programmet.

Träffade Anders via Facebook

Hon berättar i programmet att det var en lång för väg henne att vandra innan hon mådde bra igen. Men mitt i allt mötte hon även sin kärlek, Anders Jensen, 42.

– Det tog tid att komma dit men jag kom på fötter och kände att jag ändå var ganska nöjd med livet där jag var. Sen tog de tre till fyra år och sen träffade jag Anders. Vi träffades på den mest oromantiska platsen i världen, nämligen Facebook.

Det hela började med att Anders skrev till artisten, som i sin tur inte kände något vidare intresse för sin nuvarande man.

– Anders skrev till mig fast vi inte kände varandra och att vi inte hade träffats. Så frågade han lite försynt om vi inte skulle ses. Han tyckte vi verkade ha mycket gemensamt, men min första tanke var ”skulle inte tro det”.

Men till sist träffades Charlotte och Anders och det slutade med både giftermål och barn.

– Jag trodde nog inte att jag var redo för en ny relation, även om de hade gått fyra år. Jag var inte sugen på det. Men jag tog ett steg i taget och tänkte detta kanske ändå är rätt och detta kanske ändå är något jag gillar. Det visade sig även vara en person jag kan ha utbyte av och så. Det blev ju faktiskt ganska bra också, säger hon i programmet.

Charlotte Perrelli: Flickan från Småland visas på 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

FOTO: Linus Hallsenius/Kanal 5 och Dplay/Karl Melander

FRÅN FÖRSTASIDAN