ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så träffade Stefan Holm fästmön Jessica – avslöjandet om giftermålet

27 jul, 2023 
Så träffade Stefan Holm fästmön Jessica – avslöjandet om giftermålet
Tack vare universitetsvärldens korstades Stefan Holms och Jessica Erikssons vägar.
Nu delar det förlovade paret med sig av sin kärlekshistoria, hur det är att jobba ihop och planerna på giftermål.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melwin Holm slår världsrekordBrand logo
Melwin Holm slår världsrekord

När man ser tillbaka på den före detta höjdhopparen Stefan Holms, 47, karriär tänker man nog främst på framgångarna. Bland annat OS-guldet i Aten 2004 och VM-silvret i Paris året innan. Han har dessutom tilldelats både Bragdguldet och Jerringpriset.

Men den legendariska höjdhopparen har inte bara haft tur i idrott – utan också i kärlek. Efter skilsmässan 2012 från ex-frun Anna Lycke, som han har 18-åriga sonen Melwin Lycke Holm, tillsammans med, träffade han 2020 kärleken Jessica Eriksson, 47. Och i mars i år tog paret relationen till nästa nivå – de förlovande sig.

”Det hände en grej i London igår, 15/3-23”, skrev Stefan på Instagram ihop med en bild på två ringar.

Svarar nu på giftermålsfrågan

Nu berättar Stefan Holm och Jessica Eriksson om hur de egentligen träffades – nämligen på Karlstads universitetscampus. Stefan jobbade på den tiden med kommunikation och samverkan och Jessica arbetar fortfarande kvar som dekan för lärarutbildningen

Annons

– Efter att vi hade bekantat oss med varandra på universitetet blev vi vänner på Facebook. När vi hade haft kontakt där en tid bestämde vi oss för att ta en lunch tillsammans. Och på den vägen är det, berättar Stefan för Hemmets journal.

I dag har de varit ett par i omkring tre år men de bor fortfarande inte ihop. Stefan bor i en villa i Karlstad med sonen Melwin och Jessica bor tillsammans med sin 11-åriga son Alexander och Stefans och Jessicas gemensamma hund Chili. Något de berättar för Hemmets journal. Och på frågan om ett giftermål väntar för det nyförlovade paret i framtiden svarar de:

– Det är faktiskt inte orimligt.

Skriver erotiska noveller

Men Stefan och Jessica har inte bara kärleken till varandra gemensamt. De har både i flera år gått och burit på en författardröm. Och när paret båda tre år i rad satt i juryn för en novelltävling bestämde de sig till slut för att skriva en gemensam novell.

Annons

Sedan dess har paret skrivit flera romantiska noveller ihop till den audioerotiska appen Blanchestories. Ljudbokstjänsten riktar sig till kvinnor som gillar ”romotica”, en blandning av romantik och erotik. Men de har också skrivit barnboken Zombien i kombin.

”Jag blev sur på Jessica”

Nu har paret en karriär ihop och skriver alltid tillsammans. De berättar de sitter på varsitt håll och stafettskriver, ger varandra cliffhangers och tar vid där den andra avslutat.

– Jag blev sur på Jessica en gång. Det var när hon började ändra i min text utan att ha läst igenom allt som jag hade skrivit, säger Stefan till Hemmets journal.

Efter att de hållit sig till att skriva kortare noveller debuterar nu paret med sin första fullängdsroman, Människor som hör ihop.

– Genom skrivandet har vi lärt känna varandra på ett helt nytt sätt.

FOTO: Robert Eklund/TT/Karin Törnblom/TT

Annons