ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så träffades Maja Nilsson Lindelöf och maken Victor – orden om ätstörningen

14 jul, 2023 
Simon Lundh
Maja och Viktor Nilsson Lindelöf
Maja Nilsson Lindelöf och hennes make Victor har varit ihop under flera år och har två barn tillsammans.
Nu berättar Maja i Sommar i P1 om hur paret träffades och den svåra tiden efter att de flyttade ihop.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotbollBrand logo
Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotboll

Maja Nilsson Lindelöf, 29, och Victor Nilsson Lindelöf, 28, har varit ett par i närmare tio år. Både två är från Västerås, men i Majas sommarprat i Sommar i P1 berättar hon om hur paret träffades för första gången.

Så träffades Victor och Maja Nilsson Lindelöf

Det skedde nämligen under festivalen Summerburst på Stockholms stadion 2013.

– Det var eftermiddag och vi hade dansat sedan lunch. Någonting i mig sa åt mig att vända mig om. Om det var vinet eller energier vet jag inte, säger Maja och fortsätter:

– För där stod han. Med Ray-Bans på sitt rakade huvud, vitt uppkavlad skjorta och en Heineken i handen. Min framtida man, pappan till mina barn. Jag visste det där och då, även fast jag inte visste vad människan hette, men där var han, Victor.

Victor försvann sedan iväg med en kompis och det blivande paret sa varken något till varandra eller bytte telefonnummer.

Dagen efter letade Maja upp Victor på Facebook och märkte att hon hade gemensamma vänner med hans storebror Sebastian. Efter det så hörde Maja av sig till Victor. Sedan började de dejta och blev sedermera ett par.

Annons

Maja Nilsson Lindelöf om tuffa tiden med ätstörningen

Victor spelade vid den här tiden för Benfica i Portugal och Maja flyttade ner, men väl på plats blev det inte alls som hon tänkt sig.

– Jag hade inte fått ett jobb eller några nya vänner. Jag var inte påväg någonstans i livet. Det enda jag kunde kontrollera var min vikt och mitt utseende. Det blev som en besatthet som ökade varje dag. Som mest tränade jag två gånger per dag. Minst 800 kalorier per pass. Allt jag åt däremellan spydde jag upp, om det inte var en sallad eller frukt. Som minst vägde jag 52kg.

Efter en tid började hon inse att hon levde inte var hälsosamt. Vilket fick henne att söka efter roten till problemet.

– Ätstörningarna hade pågått i mer än tre år och någonstans förstod jag att allt inte stod rätt till. En dag googlade jag på orden "tecken på ätstörning" och först då förstod jag att min träningsrutin och mitt ständiga behov att kontrollera alla kalorier var ett större problem än jag velar inse. Jag hade ortorexi, besatthet av träning, men även bulimi. Det var ingenting som hade slagit mig innan, även om jag spydde tre gånger per dag, säger Maja i sitt sommarprat.

Under hela den svåra tiden stod Victor bakom henne och stöttade henne. Men det var när hon fick höra att hon kunde bli infertil som uppvaknandet kom. Till slut lyckades hon ta sig ur den svåra perioden och i dag mår hon bra.

Sommar i P1 sänds varje dag kl 13:00 från midsommardagen den 25 juni fram till 21 augusti.

FOTO: TT

Annons