LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så ser Ing-Marie Carlssons dotter ut idag – efter tv-succén

05 jun, 2020 
Ing-Marie Carlsson
Skådespelaren Ing-Marie Carlsson har två söner och en dotter.
Sally Frejrud Carlsson gick tidigt i sin mammas fortspår och har rollen i en riktig filmklassiker.
Så här ser dottern Sally ut idag!
Annons
Allt om Robert GustafssonBrand logo
Allt om Robert Gustafsson

Skådespelaren Ing-Marie Carlsson, 63, har många roller i bagaget. Kanske är hon allra mest känd för rollen som Mimmi Gustavsson i SVT:s Tre kronor. Serien gjorde ett stort avtryck hos många under mitten av 90-talet – och kom att bli hela tio säsonger lång. Ing-Marie har även spelat Eva i Änglagård och Bodil i Beck-filmerna. Dessutom har hon synts i familje-produktioner som Berts dagbok och Monky.

Hon är helt enkelt en skådespelare som lyckats tagit sig ann roller inom alla möjliga genrer.

– Jag har verkligen varit lyckligt lottad som fått göra så många olika saker i min skådespelarkarriär. Jag har spelat drama, musikal, buskis och fars, på teatrar, på tv och i film, och gjort så himla många olika sorters roller. Det har varit otroligt berikande, sa Ing-Marie Carlsson i en intervju med Östgötateatern 2017.

Dotters okända succéroll

Trots att Ing-Marie dykt upp i många olika tv-sammanhang så har henens privatliv alltid hållas relativt dolt. Ing-Marie har tre barn, Leonard Frejrud Carlsson, 34, Sally Frejrud Carlsson, 31, och  Måns Frejrud Carlsson, 29. Men det är ytterst fåtal gånger som familjen synts på röda mattan. Kanske har Ing-Marie velat hålla familjen privat eller så har de helt enkelt inte varit några fan av att gå på filmpremiärer och event.

Annons

Dottern Sally har däremot gått i sin mammas fotspår och gjorde redan som ung sin första tv-debut. Sally som även hon är skådespelerska medverkade nämligen i klassikern Tomten är far till alla barnen, julfilmen från 1999 som årligen visas på tv. I filmen spelar Sally rollen Liselott, dotter till karaktärerna Sara och Erik.

Tomten är far till alla barnen
Sally spelade Liselott. Rad tre ovanifrån, tre steg från vänster. Foto: Åke Ottosson/Sonet film

Så lever dottern Sally

Sedan rollen i klassikern har Sally fortsatt med skådespelande. Tidigare har du bland annat kunnat se henne i Wallander, Falla vackert och Skattjakten. Sally är även den enda av syskonen som har fortsatt att synas i offentliga sammanhang. Under åren har hon då och då dykt upp tillsammans med sin mamma på premiärer.

Ing-Marie Carlsson och dottern Sally
Foto: Charlotte Brunzell/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT/Åke Ottosson/Sonet film

Annons