TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Så röstar våra svenska kändisar i riksdagsvalet 2022

09 sep, 2022 
CLAES MÅNSSON, JASMINE TAKACS, ARON ANDERSSON, ALIDA MORBERG, CHRISTER LINDARW
Valet 2022 närmar sig med stormsteg och enligt mätningar ser det ut att bli oerhört jämnt mellan de två blocken. Så här kommer några av våra svenska kändisar att rösta i valet!
Annons
Så röstar kändisarna – Val 2022Brand logo
Så röstar kändisarna – Val 2022

Det har blivit dags för val till riksdagen och under de senaste åtta åren är det Socialdemokraterna som styrt Sverige.

Det är också första gången någonsin som vi har en kvinnlig statsminister och samtidigt har Sverigedemokraterna växt något enormt i de senaste mätningarna.

Men hur röstar kändisarna?

Så röstar svenska kändisarna i valet 2022

Hänt har tagit reda på hur några av våra svenska kändisar kommer rösta i valet! Läs deras svar här!

Christer Lindarw
Christer Lindarw

Christer är svensk kläddesigner och en av Sveriges mest kända dragshowartister, han är även ledare för dragshowgruppen After dark. På senare tid har vi även fått se honom som skådespelare i Bonusfamiljen. Nu berättar han vad han ska rösta på:

Annons

– Ja jag är inte så hemlig med det. Jag är socialdemokrat och har alltid varit socialdemokrat. Jag är uppväxt i en vanlig “Svensson-familj” mina föräldrar hade liksom alltid arbetaryrken och kontorsjobb. Och jag hade ju en ensamstående mamma, så det här med det sociala skyddsnätet som fanns, och att det fanns lite bidrag för ensamstående kvinnor och så. Det är betydelsefullt i barndomen att vi fick ihop så vi hade råd månaden ut, säger Christer och fortsätter:

– Sedan att jag har kommit upp i livet och tjänat pengar och kanske har det bättre ställt så tänker jag ändå på solidaritet. Det tycker jag är ett ord som försvunnit från svenska politiken.

Zara Larsson

Zara Larsson, 24, är en av våra största sångerskor som slog igenom när hon vann Talang endast tio år gammal. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Annons

Den unga artisten har varit öppen på sina sociala medier vad hon röstar på. Under valdagen publicerade Zara en bild på Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar på sin Instagram-story.

Hon lade även upp en TikTok tillsammans med sin pojkvän Lamin där hon berättade för sina följare vilket parti som kommer att få hennes röst.

– Vi båda röstar vänster – det rätta, vilket är vänster, säger Zara Larsson och fortsätter:

– Det är intressant, för om jag tänkte helt, helt själviskt, om mina pengar och bla bla bla, så hade jag kanske inte varit vänster. Men vet ni vad, jag är en person som bryr mig om personerna där jag bor som kanske inte är lika privilegierade som mig, säger Zara Larsson i videon.

Aron Andersson
Aron Andersson

Aron ställde upp i Let's dance 2022 och gjorde succé med sin rullstolsdans. Vecka efter vecka tog han svenska folket med storm när han bland annat hissades ner från taket och rullade ner för trappor. Nu berättar han hur han kommer rösta.

Annons

– Ja, vad ska jag rösta på? Men jag träffade ju Magdalena Andersson under Let’s dance-inspelningarna. Hon var jävligt cool och hon sa ju att hon lovade att rösta på oss i Let’s dance. Så jag funderar på att rösta på henne, men jag vet inte riktigt, säger Aron och tillägger skämtsamt:

– En röst i riksdagsvalet, en röst i Let’s dance. Ungefär samma.

Jasmine är en av de mest folkkära proffsdansarna i Let's dance och i årets säsong dansade hon ihop med Aron. Så här kommer hon rösta:

– Jag har inte hunnit ta ställning, eller ah jag har inte hunnit forska i det.

Alida Morberg

Alida är är en svensk skådespelare och är dotter till kändiskocken Per Morberg. Sedan flera år tillbaka är hon tillsammans med Bill Skarsgård och nu väntar de deras andra gemensamma barn. Så här ska hon rösta:

Annons

– Nej men jag har faktiskt inte helt bestämt mig. Men jag kan säga att jag absolut inte röstar på SD, det kan jag säga!

fredrik Lundman
Fredrik Lundman

Fredrik ställde upp i Idol 2021 och charmade svenska folket direkt med sin countrysång. Han landade på en femte plats i tävlingen. Så här kommer han rösta:

– Jag håller mig politiskt neutral utåt, säger han.

Bingo Rimér
Bingo Rimér

Bingo är en välkänd fotograf och slog igenom på 90-talet med sina foton på lättklädda tjejer. Han har varit tillsammans med entreprenören och influencern Katrin Zytomierska, som han har två barn med. Idag är han tillsammans med tv-profilen Julia Franzén. I ett inlägg på Instagram berättar han nu vad han ska rösta på:

Annons

”Hur ska du rösta i valet frågar Ringo. Jag suckar tungt och muttrar. Det är inte lika självklart längre och mitt intresse för politik har verkligen sakta tynat bort.”, börjar Bingo inlägget och kommer till slut fram till:

”Jag svarade Ringo att jag lägger min röst på Moderaterna.”

Martin Melin
Martin Melin

Martin slog igenom i Robinson 1997 men sadlade sedan om till att bli polis, han började då kallas för "Kändispolisen". Martin har även sonen Charlie tillsammans med deckardrottningen Camilla Läckberg. Så här ska han rösta i valet, han är nämligen politiker för Liberalerna.

Annons

”Jag brinner för rättspolitiken. Och Liberalerna har en bra sådan. Liberalism handlar om att ha sin frihet, att få göra sina egna val i livet. Att människor är otrygga och rädda för att bli utsatta för brott som påverkar deras vardag är således något som Liberalerna tar på största allvar. Gammal eller ung – ingen ska behöva känna oro över att bli drabbad och ingen ska behöva få sin frihet begränsad på grund av kriminalitet.”, skriver han på partiets hemsida.

Lars Wallin

Lars är en av Sveriges mest framstående modeskapare och designers. Kändisar som Sofia Wistam, Carola Häggkvist och Petra Mede bär gärna hans kreationer. Även våra kungligheter bär gärna hans klänningar, framför allt så är kronprinsessan Victoria ett stort fan. Så här ska Lars rösta i valet:

Annons

– Ja men jag är ju egenföretagare och har varit hela mitt liv. Så jag kommer rösta på Moderaterna som ändå underlättar litegrann för oss småföretagare. Sedan så tror jag också på att det måste löna sig att jobba.

– Det här bidragssamhället och så tror jag inte på. Man ska få bidrag när man har hamnat i en krissituation i livet liksom, men det ska inte löna sig att gå på bidrag. Det ska löna sig att jobba.

Melina Criborn
Melina Criborn

Melina är en mycket god vän till Benjamin Ingrosso, Bianca Ingrosso och Oliver Ingrosso. Oliver är en barndomsvän och han var en "manlig brudtärna" på hennes bröllop. Benjamin är gudfar till dottern Cleo och Bianca är gudmor till sonen Jack. I hennes podd Inga beiga morsor berättar hon nu hur hon ska rösta:

Annons

– Först och främst skulle jag bara vilja säga till er lyssnare, och speciellt kanske till er som röstar för första gången. Att gå och rösta! Men påverkas inte av det jag kommer rösta på, bara för att ni tycker att jag är en cool tjej, säger Melina i podden och tillägger:

– Men svaret ja, jag kommer rösta blått. Det kommer jag.

Rickard Olsson
Rickard Olsson

Rickard är en av Sveriges främsta programledare inom både radio och tv. Många förknippar honom nog ofta med Bingolotto – eftersom han ledde programmet under totalt sex år.

– Jag kommer att rösta i mitten. När jag har gjort valkompassen och sådär blir jag liberal eller center och lite KD. Men jag gillar Annie Lööf alltså, säger han till Hänt.

Annons
Claes Månsson
Claes Månsson

Claes är en av våra största skådespelare genom tiderna. Nu berättar han för Hänt hur han ska rösta – och svaret är kort och gott:

– Jag ska rösta på Socialdemokraterna!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Anders Wiklund/TT

Annons