LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielsson har inte råd att gå i pension – så mycket tjänar hon

02 feb, 2024 
Kikki Danielsson har vid flera tillfällen uttalat sig om att sin ekonomiska situation och menar att hon inte har råd att gå i pension.
Vad får dansbandsstjärnan ut i månaden egentligen?
Hänt har tagit fram hennes lön!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”Brand logo
Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”

Det var i Melodifestivalen 1978 som många människor för första gången fick se och höra Kikki Danielsson, 71. Med bidraget Miss decibel landade hon på en andraplats och därefter har karriären gått som på räls. Kikki har ställt upp i Mello hela tio gånger och släppt mängder med musik, både som soloartist men även i musikgrupper som Wizex, Chips samt Kikki, Bettan och Lotta.

Det är inte bara genom sin musik som Kikki har hittat in i svenska folkets hjärtan, utan även genom sin bjussiga personlighet. Titt som tätt ser vi henne i tv-program där hon öppenhjärtligt delar med sig av både glädje och sorg.

Med en sådan lång karriär i rampljuset bakom sig måste väl ändå Kikki Danielsson ha tjänat ihop rejält med pengar. Vi har tagit reda på hur mycket hon faktiskt får ut i månadslön!

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket tjänar Kikki Danielsson

Kikki Danielsson i Stjärnornas stjärna 2019.Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 561 300 kronor.

Delar man Kikkis årslön på tolv blir det 46 775 kronor, vilket alltså är det hon fick ut i månadslön 2022.

Kikki Danielsson: ”Har inte råd att gå i pension”

Kikki har vid flera tillfällen pratat öppet om sin ekonomiska situation. När hon 2016 var med i Arga snickaren VIP berättade countrystjärnan att hennes pensionsförsäkring är slut inom tio år.

– Sedan blir det bara pension, det är ungefär vad huset kostar i hyra utan el. Det där med pengar, det är ett tråkigt kapitel. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i en sådan situation, sa hon då i programmet.

Anledningen till detta är att Kikki helt enkelt inte haft koll på sin ekonomi själv. Att gå i pension kommer inte på fråga just nu, menar hon. 2019 gästade Kikki P4 och avslöjade då att pengarna inte räcker till det.

– Nej, det skulle jag inte ha råd med. Jag är en ganska vanlig människa på det viset, sa Kikki Danielsson i P4-intervjun.

FOTO: RICKARD NILSSON, Karin Törnblom/TT

Annons