LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så mycket pengar tjänar Ernst Kirchsteiger – efter långa pausen

13 aug, 2023 
Simon Lundh
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger har haft en lugn sommar.
Det verkar dock inte gå någon nöd på den folkära inredaren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ernst Kirchsteigers comeback i tv-rutan: ”Var beredda”Brand logo
Ernst Kirchsteigers comeback i tv-rutan: ”Var beredda”

Ernst Kirschsteiger, 65, har genom året hjälpt och inspirerat svenska folket i hans hans program Sommar med Ernst, Jul med Ernst och Ernst i Toscana där han gett tips till tv-tittarna både när det kommer till recept och inredning.

Ernst Kirchsteiger ryckte in i sändning

Efter ett par intensiva år tog Ernst en liten paus, men nyligen var han återigen tillbaka i tv-rutan när han gästade Tilde de Paula Eby, 50, och hennes sommarprogram.

Dock innan programmet skulle sändas fick Ernst rycka in för rädda dagen. Något som TV4 delade med sig av i ett klipp. Programledaren upptäckte ett hål i sina byxor som. Ett hål som Ernst ryckte in och lagade.

– Då frågade någon så här: ”Vem kan sy?” Alla bara: ”Inte jag, inte jag.” Då tänkte jag så här att, ge hit byxorna, jag syr dem. Hur svårt ska det vara? Jag har haft syslöjd. Visst har vi alla haft syslöjd?, säger han.

Därför lämnade Ernst tv-rutan

I mars berättade Ernst att han för först gången på länge skulle ta ett sommarlov och under sommaren har vi inte kunnat se honom som vanligt med hans härliga program i TV4. I ett inlägg på Instagram berättade han då om varför vi inte fick se honom.

Annons

”Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär”, skrev han på Instagram.

Så mycket tjänar Ernst Kirchsteiger

Trots sin ledighet verkar det inte gå någon nöd på Ernst. Den folkkära profilen tjänar tillräckligt bra för att förtjäna lite ledighet.

Hur mycket pengar drar Ernst in?

Enligt Nyheter24 så hade Ernst 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 903 800 kronor enligt Skatteverket. Samma år fanns det ett överskott av kapital på 1 466 393 kronor.

Ernst är bland annat aktiv i två företag. Det ena är Färg och Form Sweden AB och i bolaget Ernst Kirchsteiger AB som hade en vinst på 7,2 miljoner kronor och 10,7 miljoner kronor. I båda företagen är söner Ludvig och Sebastian även verksamma.

FOTO: Henrik Montgomery/Karin Törnblom/TT

Annons