Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket kräver TV4 i böter från Robinson-deltagarna

06 jun, 2019 
AvSarah Mansouri
Klas Beyer och Jannika Navjord från inspelningarna av Robinson 2019
Under flera månader var Robinson-deltagarna tvungna att vara tysta om att de var med i programmet för att inte bryta mot sina kontrakt. I podcasten Vad har Hänt? berättar Klas Beyer och Jannika Navjord om hur mycket böter de varit tvungna att betala om de hade brutit mot kontraktet.
Annons
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”Brand logo
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”

Under våren har tittarna kunnat följa på TV4. Programmet där flera äventyrslystna svenskar tävlar om vem som kan klara sig längst på en öde ö.

Nyligen stod det klart att det var Klas Beyer, 30, från Umeå som blev årets vinnare och därmed 500 000 kronor rikare. Men det var redan i höstas som finalen avgjordes.

Inspelningarna ägde rum under tio veckor under hösten 2018 på Fijiöarna. När Klas Beyer och Robinson-kompisen Jannika Navjord, 43, gästar podcasten Vad har Hänt? berättar de att de kom tillbaka till Sverige från inspelningarna strax innan oktober månad inleddes.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Därav har de varit tvungna att under en lång tid vara tysta om allting som händer i programmet – och om att de ens medverkade i Robinson överhuvudtaget. 

– Du får säga till familj och närmsta vänner, förklarar Klas i podcasten.

Annons

Vännernas oro efter lögnen

För andra i Robinson-vinnarens omgivningen förklarade han sin frånvaro i 10 veckor med att han var på en surfresa på Bali, men det ledde till istället till att många blev väldigt oroliga.

– Jag sa till alla att jag ska fara till Bali och surfa och den dagen vi kom dit, när de tog våra mobiler så var det också jordbävning på Bali och ingen fick tag på mig, så det vart ju lite panik. De startade en Facebook-grupp och frågade ”Är det någon som hört från Klas?”, säger Klas.

De enda som visste att Jannika Navjord skulle vara med i Robinson var närmsta familjen och hennes chef. För henne var det dock enklare att förklara sin frånvaro för andra i hennes omgivning. I och med jobbet som säkerhetsvakt kunde hon skylla på det.

– Jag sa att jag skulle jobba inom säkerhetsbranschen utomlands och det gör man ju ganska ofta, så det var ingen som ifrågasatte det. Men familjen visste ju vart jag var någonstans, säger Jannika Navjord i Vad har Hänt?.

Annons

”Sa att jag fick denguefeber”

Men flera veckors inspelning av Robinson innebar att både Jannika och Klas var extremt solbrända och hade tappat massor i vikt när de var hemma i Sverige igen. På grund av det ljög Klas om att han blivit sjuk under sin surfresa.

– Jag sa att jag fick denguefeber, det är ändå logiskt. ”Han har varit på Bali, han har fått denguefeber legat på sjukhus i flera veckor, klart som fan han har blivit smal”, säger Klas och för att försvara lögnen fortsätter han:

– Vi hade kontrakt, vad ska man göra?

Deltagarna om TV4:s kontrakt

Det visar sig att det ligger en hög böter till TV4 och väntar om någon bryter mot kontraktet.

– Ja, det var ganska mycket, typ 300 000, säger Jannika varpå Klas blir förvånad:

– Va? Vad har du får kontrakt? Jag har 500 000. Det är så de får ihop allting för att kunna betala vinnaren, bara tänker att ”någon jävel kommer att försäga sig”, skojar Klas Beyer.

Lyssna på hela intervjun med Robinsons Jannika Navjord och Klas Beyer i avsnittet ”De överlevde på en öde ö”. Du hittar podcasten här.

Annons