LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Giséle Essé Olsson om ekonomiska uppgörelsen med ex-maken Rickard Olsson

16 maj, 2023 
GISELE ESSE OLSSON, RICKARD OLSSON
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson har gått skilda vägar och Giséle har nu flyttat ut från det gemensamma boendet.
För att flytta ut fick hon en summa av Rickard, nu berättar hon för Hänt om pengarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons skräck under tv-inspelningen: ”Elakt av programledningen”Brand logo
Rickard Olssons skräck under tv-inspelningen: ”Elakt av programledningen”

Rickard Olsson, 55, och Giséle Essé Olsson, 45, träffades hösten 2019. Några månader senare, närmare bestämt i juni 2020 ringde bröllopsklockorna för paret. Men kärleken höll inte för evigt, i höstas skickade de in en skilsmässoansökan.

”Vi har haft det jobbigt under en längre tid. Det är mycket som inte synkat. Tror vi har olika bilder på hur en familj ser ut. Det var ett gemensamt beslut som vuxit fram.”, förklarade Giséle då i ett meddelande till Hänt.

Sedan dess har mycket hänt. Rickard har varit öppen med att han flyttat ut och bott i ett hus på tomten, något som han benämnt som "att bo i en bod". Rickard och Giséle var bosatta i Saltsjö-Boo i Nacka strax utanför Stockholm, i ett hus med strandtomt som Rickard bott i sedan 1998.

Annons

Rickard Olsson skänkte halva huset till Giséle

Via ett gåvobrev som Hänt tidigare kunnat ta del av så skänkte han halva huset till Giséle när de skulle gifta sig. Taxeringsvärdet är 8 450 000 där hälften alltså blir 4 225 000.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Giséle att hon fått ett erbjudande av Rickard, som hon nu tackat ja till.

– Jag mår så bra och det är så skönt att allting är klart och att jag har hittat ett boende till mig och barnen. Det var i tisdags förra veckan som jag fick ett förslag av Rickard om en summa, men då skulle jag vara ute ur huset på fredagen om jag godtog det. Jag hade ingenstans att bo, men jag valde ändå att ta det. I tisdags eftermiddag signerade jag ett avtal via en väninna på en jättefin lägenhet i Nacka, säger hon till tidningen.

– Giselle har flyttat ut och allt är klart. Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen. Nu säger jag som kungen, nu vänder vi blad, säger Rickard till Aftonbladet.

Annons

Giséle Essé Olsson bryter tystnaden om summan från Rickard

När Hänt når Giséle berättar hon mer om summan och allt som hänt.

”Det stämmer att enligt lag hade jag rätt till halva hans och han rätt till halva mitt. Jag gjorde aldrig anspråk på något av det jag hade rätt till. Huset, det valde han själv att skriva över häften på mig. Notera att det var hans beslut. Sen helt plötsligt hette det på sociala medier; ”hur kunde vi hamna här?”. Att hans dotter Asta skulle bli arvslös. Både barnen och jag har stått ut med otroligt mycket skit den här perioden. Han är 56 år, tänk innan du handlar!”, skriver Giséle till Hänt och fortsätter:

”Hans drev på sociala medier gjorde att jag dagligen fick aggressiva meddelanden och Mail från okända personer. I poddar nämner bla Löwengrip skilsmässan ”hon tog hans hus…” Jag är så evigt trött på all skit. Skilsmässan basunerades ut och det hette att han bodde i en bod. Boden var ett attefallshus, nytt. Jag har under hela perioden bett om att byta boende men då har han inte svarat på mina meddelanden. Som svar på frågan; nej beloppet är inte villans halva värde långt därifrån.”

Nu har Giséle flyttat in i en härlig lägenhet tillsammans med sina söner och nu ska de njuta av sommaren med massa härliga människor omkring dem.

Hänt har sökt Rickard Olsson.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons