TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Så mycket betalade Eva för att praoa på Nyhetsmorgon

13 jan, 2019 
Eva betalade 27 000 kronor för en praodag på Nyhetsmorgon
27 000 kronor, det var priset Eva Henriksson fick betala för att vara med i Nyhetsmorgon i fredags. Men pengarna gick inte till TV4 – utan till ett välgörande ändamål.
Annons

Eva Henriksson är ett stort fan av TV4:s Nyhetsmorgon. I fredags fick hon äran att vara med i programmet och blev då intervjuad av radarparet Jenny Strömstedt, 46, och Steffo Törnquist, 62. Samtalet mellan dem inleddes med att duon hälsade Eva välkommen och berättade sedan för sina morgonpigga tittare att hon hade betalat hela 27 000 kronor för att vara där.

– Det är Sveriges absolut dyraste praktikplats, säger Eva i programmet.

Fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon var fullt av minnesvärda inslag. Några timmar innan Eva besökte studion lyckades triss-skraparen Peter Karlsson, från Vimmerby, kamma hem en riktig storvinst. Med skakiga händer blev Peter två och en halv miljoner kronor rikare inom loppet av några minuter.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nej, det är helt blackout just nu. Helt underbart, sa han när insikten om att han nyss blivit miljonär infunnit sig.

Bakgrunden till dyra praoplatsen

Men för Evas del blev medverkandet i stället en dyr historia. 27 000 kronor fattigare fick hon frågan:

Annons

– Tycker du att du har fått valuta för pengarna?, undrade Steffo.

– Ja, min valuta är att jag vet att pengarna går till någonting riktigt bra, svarade Eva.

Det finns alltså en nobel anledning till att hon valde att betala det dyra priset för en praodag i studion. Praktikplatsen auktionerades nämligen ut av Musikhjälpen. Pengarna kommer att gå till ett välgörande ändamål.

– När jag såg att auktionen på Nyhetsmorgon låg ute så tänkte jag ”den ska jag ha”.

Eva berättade även att hon blev chockad över hur många människor som fanns på plats i studion, något hon inte hade reflekterat över de morgnar hon suttit på andra sidan skärmen.

– Den här studion är fantastisk. Det sitter folk i ljudet, i sminket.. när man är hemma tänker man bara att det bara står två programledare där, sa Eva under intervjun.

FOTO: TV4

Annons