Så mycket bättre möts av stark kritik – efter TV4:s stora ändring

Så mycket bättre

Så mycket bättre har sänts i tio framgångsrika år, men under förra årets säsong möttes tittarna av en stor förändring.
Nu får TV4 kritik för att ha ändrat programmet.
”En stor tabbe”, skriver en missnöjd TV4-tittare.

I fredags var det säsongspremiär för det folkkära programmet Så mycket bättre där 14 artister samlas på Gotland för att tolka varandras låtar. I årets upplaga är det många välkända namn så som Tommy Körberg, Benjamin Ingrosso, Lisa Nilsson och Silvana Imam.

På sociala medier kan man se många tittare som är imponerade av årets prestationer och artister, men det är även något annat som också tagit över i kommentarsfälten.

Så mycket bättre har nu sänts i tio år och för ett år sedan valde TV4 att ändra formatet som tittarna nu har delade åsikter om. Istället för att varje artist har en egen dag där allt handlar om den personen har de nu blandade dagar där en tolkning av respektive artists låt kommer när man minst anar det.

TV4 om ändringen i Så mycket bättre

I det gamla konceptet fick varje artist en dag där de fick ta med resten av gruppen på en valfri aktivitet, och under kvällen fick man sedan lära känna de på ett djupare plan där man fick se tillbaka på deras år i rampljuset.

För Aftonbladet berättade programmets exekutive producent Martin Nygren då om beslutet.

– Det här var något som växte fram. Det var läge att prova på något nytt. Nu när det är jubileum efter tio framgångsrika år så ville vi göra en säsong med extra allt.

Han fortsatte med att berätta hur programmet skulle komma att se ut framöver.

– Vi gör ju åtta program där artister kommer och går. Och vi kommer inte titta så mycket bakåt som tidigare. Det blir bredare frågor även om vissa ämnen vi tar upp kanske berör enskilda personer lite mer.

Tittarnas kritik mot Så mycket bättre

Nu när Så mycket bättre har haft säsongspremiär och tittarna återigen ser att det inte är som det var en gång i tiden, är diskussionen i full gång. Många tycker nämligen att det har blivit mycket mer opersonligt sedan de tog bort konceptet meden varsin dag.

”TV4 har gjort en stor tabbe att man inte längre låter en person ha en egen dag/kväll, det är ju så man lärt känna deltagarna som gjort det hela och det som gjort det hela personligt och varit den röda tråden. Varför TV4? Så synd och ledsamt”, skriver bland annat en trogen tittare.

”Bra program, men jag tycker det var bättre när man fick följa en person åt gången. Men fortfarande bra”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Mystiken kring Ana Diaz kärleksliv – efter ex-pojkvännen och låten 100

LÄS OCKSÅ: 6 saker du vill veta om Silvana Imam i Så mycket bättre 2020