Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket bättre 2018: Allt du vill veta om Eric Gadd

20 okt, 2018 
AvLotta Gray
Eric Gadd Så mycket bättre
Här hittar du allt du vill veta om Eric Gadd som just nu är aktuell i TV4:s Så mycket bättre.
Annons

Eric Gadd, 53, vars fullständiga namn är Carl Erik Gudmund Sojdelius, är en av artisterna i årets säsong av Så mycket bättre på TV4. Ett av hans krav innan han tog sig till Gotland för att spela in programmet var att vinet skulle vara fint.

– Jag har bara lagt in att vinet ska vara jävligt dyrt, ska han ha sagt till Aftonbladet.

Eric är gift med hustrun och sångerskan Cornelia Sojdelius, 51, som han levt tillsammans med i över 30 år. Paret träffades när de var i 16-års åldern och tillsammans har de dottern Leonora, 11. Förutom musiken är Eric är en fena på matlagning och har det som en stor passion i livet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han föddes i Uppsala men växte upp i Visby på Gotland. Som nioåring flyttade han sedan med familjen till Vallentuna där han tillbringade resten av sina uppväxtår. Han har tidigare berättat att han under sin uppväxt var utanför och blev mobbad.

Annons

– Det var två år som jag blev ganska ordentligt mobbad. Både fysiskt och psykiskt, har Eric Gadd tidigare sagt i Aftonbladet.

Han ljög då om att han var med i ett rockband, i hopp om att få återfå respekt av andra.

– Jag började med att hitta på att jag var med i rockband.

Men till slut hann lögnen ikapp honom.

– Jag fick helt enkelt bilda ett band, för folk undrade ju hur vi var. Och vi var rätt krattiga, ha ha.

Men musiken blev trots lögnen hans karriär en dag. Han debuterade i eget namn med albumet ”Hello” 1987 och singeln ”Ett ensamt hjärta”.

Eric Gadd har även tävlat i Melodifestivalen 2013 med bidraget ”Vi kommer aldrig att förlora”, han tog sig till Andra chansen där han slutligen landade på en åttonde plats. Under hösten 2018 kör han den souldrypande krogshowen ”OMG!” i Stockholm.

Under en av Eric Gadds konserter i Virserum i Småland exploderade en bomb, något som satte djupa spår i honom i början av 90-talet.

Annons

– Det var i en folkpark och det var ett intro till låten The power of music och det sa bara padam, precis bakom mig. Det drogs upp ett tre meter långt hål så hade jag stått bara en halvmeter länge bak… Usch, det vill jag inte ens tänka på och först flera år senare fick jag ett samtal av polisen som sa, “nu har vi honom”, så till slut satte de honom bakom lås och bom, har han tidigare berättat i P4 Extra.

 

FOTO: Ibl

Annons