hänt exklusivt

Simon och Tomas gjorde slut och försvann – så är relationen idag

Simon och Tomas

Simon Davies och Tomas Cederlund var länge Sveriges kändaste inredningspar.
På 00-talet gjorde de succé med program som Från koja till slott, Det stora byggslaget och Sverige fulaste hem.
Många år har gått sedan dess – nu möter Hänt Simon!
✔︎ Sanningen om uppbrottet med Tomas
✔︎ Det arbetar Simon med idag: ”Tv har förstört det för oss. ”
✔︎ Därför vill inte Simon skaffa barn
✔︎ Verkliga relationen till exet idag: ”Saker förändras”
Så lever Pandora idag - inte gift efter 9 år som förlovad
0:46

Efter reklamen: Så lever Pandora idag - inte gift efter 9 år som förlovad

(0:46)

Slå på ljud

När Hänt når Simon Davies, 58, är han nyligen hemkommen från jobbet. Än idag är det som inredare och designer Simon arbetar. Under 2000-talet gjorde han och dåvarande pojkvännen Tomas Cederlund, 58, succé som programledare i flertal TV3-produktioner. Det forna paret åkte tillsammans med sina hundar runt i Sverige och piffade till svenska folkets hem.

– Saken är att medan vi gjorde tv så drev vi också vårat företag så vi gjorde båda grejerna samtidigt. Så när vi slutade med tv så återgick vi bara till att köra på med vårat vanliga jobb, det är fantastiskt. Vi har mycket att göra fortfarande så vi är lyckliga, säger Simon.

Det här är Simon davies

Ålder: 58
Bor: Stockholm
Familj: Hundarna Pluto och Percy
Gör: Inredare. Tidigare känd från tv-format med Tomas Cederlund.

Har ni gjort någon kändis hem eller så?

– Det här kanske låter larvigt men de flesta projekt vi gör är rätt stora, hela projekten och vi jobbar en del för personer inom musik och så. Men en av anledningarna till att de kommer till oss är just att vi är väldigt diskreta så jag kan inte svara på det.

Orden om uppbrottet – relationen idag ”Gillar inte den typen av energi”

Simon och Tomas är dessvärre inte längre tillsammans. Året var 2013 när paret avslutade förhållandet.

Hur ser din och Tomas relation ut idag?

– Den är toppen. Vi var i princip ett gift par i 20 års tid privat och har varit som ett gift par inom jobbet i tio års tid. Bara senast idag har vi haft tre möten med honom, det funkar jättebra. Stockholm är en liten stad och jag ser ingen poäng med att ha en dålig relation till sitt ex. Jag gillar inte den typen av energi, jag föredrar mycket mer att ha härlig energi runt mig. Så vi ses hela tiden, vi jobbar tillsammans och vi har delat så mycket ihop. Ibland tar vi även en aw ihop.

Simon och Tomas

Foto: TT

Exen driver idag fortsatt företaget ihop, något som Simon menar funkar väldigt bra.

– Det är en av de grejerna som verkligen gör mig lycklig just att vi fortfarande driver det här företaget. Och att vi kan ringa varandra om vi behöver hjälp med något. Det funkar jättebra.

Den hektiska tiden med tv, finns det någon chans att den påverkade eran relation och bidrog till att ni gjorde slut?

– Nej, det hade inget att göra med det. Vi hade varit tillsammans i 20 års tid och folk förändras på så lång tid. Jag tror att ett äktenskap ofta håller sju, åtta år nu för tiden. Så 20 år var ganska bra jobbat, han är en toppenkille. Tiden har passerat, vi har blivit äldre och saker förändras. Så du vet, det är livet bara.

Tankarna kring att göra återkomst i tv-rutan

Många år har gått sedan Simon och Tomas syntes till i tv-rutan. Även om Simon ser tillbaka på den tiden med glädje så känner han inget jättesug kring att göra tv igen.

– Alla tror att det är så enkelt att göra tv men det var faktiskt väldigt mycket hårt arbete och mycket planerande. Det tar väldigt mycket att göra om någons hem på fyra dagar, jag jobbar på ett projekt nu och då har jag en månad på mig att göra den lägenheten. Det är väldigt svårt. Men alla tror nu att ”åh kom och renovera mitt hem, det tar bara en vecka”. Men nej, tv har förstört det för oss, säger han och fortsätter:

– Jag skulle inte ha något emot att göra något med trädgårdsfokus, arkitektur eller resor. Men jag vill inte göra make over-program längre.

Så ser Simon Davis kärleksliv ut idag

Simon och Tomas är som tidigare nämnt bara vänner och kollegor idag. Någon ny person visar sig inte ha lyckats charma Simon i nuläget, utan så här beskriver han sitt kärleksliv.

– Jag har inte direkt så mycket tid för det. Jag är väldigt upptagen med jobb och sport och så där. För att vara helt ärlig så gillar jag verkligen att komma hem, stänga min dörr och bara vara här själv med hundarna och göra det jag vill. Jag vet vart mjölken står i kylen för den är exakt där jag lämnade den på morgonen. Jag tror att vissa människor verkligen behöver vara i ett förhållande och det är toppen men vissa, jag behöver nog inte ha en relation. Jag kanske är tråkig men jag gillar mitt egna sällskap. Jag gillar att läsa och göra mina saker. Jag är lycklig.

Finns det några drömmar om barn?

– Jag har absolut inga drömmar om att få barn. Lycka till, till alla som vill ha barn men jag vill inte ha barn.

Däremot har Simon och Tomas fortfarande hundarna Pluto och Percy ihop.

– De är hela 14 år gamla nu så alla vi tre killar gillar att komma hem och vila.

Simon med hund

Foto: Privat

Det är just att vila och njuta av livet som Simon gillar att lägga tid på. Efter många slitiga år som egenföretagare trivs han bra med att livet rullar på i hans egna tempo.

– Livet har varit väldigt bra. Jag gillar att fokusera framåt istället för bakåt. Jag har haft allt mer tid att göra saker jag vill göra. Tomas och jag spenderade 15 år med att jobba sex dagar i veckan. Jag minns att jag tänkte under min första lediga lördag, vad gör man nu?

Hur är det med hälsan och så, mår du bra?

– Jag kollade prostatan för ett par år sedan och den var absolut bra. Jag är i den åldern så sånt måste man ha koll på. Så jag mår bra och livet är fint. Många tycker nog mitt liv låter väldigt tråkigt men det är så här jag gillar det och det är det viktiga.

FOTO: TV3/Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN