LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever Magnus Wislander i dag – karriärsbytet efter stroken

22 feb, 2023 
Sarah Rätzer
Magnus Wislander med en handboll och Magnus Wislander tillsammans med frun Camilla Wislander.
Handbollslegendaren Magnus Wislander fyller i dag 59 år.
Det gamla proffspelaren har i dag bytt karriär helt – efter stroken för några år sedan.
– Jag rullade runt och blev liggande och skakade, säger Wislander.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ravelli om sitt nya klädmärkeBrand logo
Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke

Magnus Wislander, 59, har blivit utsedd till både världens bäst handbollsspelare och 1900-talets bästa handbollsspelare av internationella handbollsförbundet. Han är också den handbollsspelare som har gjort flest landskamper (384) och flest landslagsmål (1 185) i Sverige genom tiderna.

Oväntade karriärsbytet för Magnus Wislander

2004 avslutade Wislander som karriär och därefter blev han tränare och assisterande tränare för Redbergslids IK i Göteborg. Samtidigt var han även expertkommentator i Radiosporten – och jobbade oväntat nog även på Postnord.

– Jag trivs och har jobbat på Posten större delen av mitt liv. Jag har varit brevbärare. Jag har både cyklat och kört bil, har Wislander tidigare sagt till Expressen om sin tid på Postnord.

Magnus Wislander med sin fru Camilla Wislander Idrottsgalan 2020 i Globen.
Magnus Wislander med sin fru Camilla Wislander Idrottsgalan 2020 i Globen.

De senaste 14 åren har han haft flera olika chefroller på posten och jobbar i dag som produktionschef.

Annons

Magnus Wislander drabbades av stroke: ”Skakade”

Det var också på Postnord som Wislanders liv tog en hemsk vändning 2019. När han skulle gå och värma sin matlåda kände han plötsligt att något inte stod rätt till. Han drabbades av en stroke och föll ihop.

– Då gick det som en elstöt genom hela kroppen. Jag rullade runt och blev liggande och skakade. Folk kom springande. De ringde efter ambulans och de ringde min fru som hann komma dit innan vi åkte till Sahlgrenska sjukhuset, berättade Wislander för Expressen en vecka efter stroken.

I dag, fyra år efter stroken mår Wislander bra igen. På onsdagen den 22 februari fyllde han 59 år – det är oklart hur han firade dagen. Kanske med lite goalball! Wislander är nämligen förbundskapten för det svenska landslaget i goalball, en bollsport för blinda och synskadade personer. Alla spelare har ögonbindel under matchen för att alla ska spela på samma villkor.

– När jag fick frågan tänkte jag först att fan, jag kan ju ingenting om det här. Men när vi väl pratade vidare så blev jag mer och mer lockad och även om det tar tid så tar det inte all tid i världen. Jag tycker att jag har möjligheterna att jobba med detta och det är en ny utmaning som lockar, har Wislander tidigare sagt till Expressen.

FOTO: Patrik Österberg/TT/IMAGO

Annons