Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så lever Bygglovs-Matte idag – okända familjelivet och relationen till Willy Björkman

01 okt, 2022 
Bygglov-Matte och Willy
Hänt möter Matte Karlsson. Han är snickaren som tog det svenska folket med storm när han renoverade i TV4:s succé Bygglov på 00-talet.
✔︎ Hemlighetsfulla planerna för en tv-comeback med Willy Björkman
✔︎ Ärliga orden om separationen med barnens mamma
✔︎ Det jobbar han med idag
✔︎ Bröllopsplanerna med fästmön Lily: ”Ska gifta oss på Santorini”
Annons
Sofia Wistams framtids besked för Sofias änglar: ”Kommer aldrig läggas ner”Brand logo
Sofia Wistams framtids besked för Sofias änglar: ”Kommer aldrig läggas ner”

Mats "Matte" Karlsson, 48, är tv-snickaren som gjorde succé i TV4:s långkörare Bygglov. Han blev Bygglovs-Matte med hela svenska folket men när programmet sedan lades ner försvann Matte från rampljuset. Åren har nu gått och så här lever han idag.

– Sen Bygglovs-tiderna så jobbar jag som bara den. Dels en del som snickare men sen gick jag också in i ett företag som min kompis startade som heter John Hatter & CO, säger Matte när Hänt når honom.

Relationen mellan Bygglovs-Matte och Willy idag – efter programmets slut

Det har gått fyra år sedan det populära bygg-programmet plötsligt lades ner. Än idag kan Matte sakna produktionen.

– Det gör man faktiskt måste jag säga. Det fanns för- och nackdelar. Det var mycket resande, jag gillar i och för sig att resa så det var kanske inte en nackdel men det var väldigt speciell grej. Det var tuffa, hårda dagar. Man jobbade och slet, men sen fick man en glad familjen och åkte därifrån, det kan man ju sakna. Och vi hade så jäkla roligt.

Mats Carlsson är snickaren som blev känd som Bygglovs-Matte i samband med TV4:s populära program.
Mats Carlsson är snickaren som blev känd som Bygglovs-Matte i samband med TV4:s populära program.

Men allt har ett slut och för Matte kom Bygglovs-tiden att bli betydligt längre än vad han till en början hade planerat.

Annons

– Man sa inför första säsongen att ja men det här bli kul att göra ett år. Det blev ett år till och ett år till, sen blev det 15 år.

I över ett decennium spenderade Matte dag ut och dag in med Willy Björkman, 76, som var programmets "fixare". Från början blev duon bara ihopparade för att göra programmet men det hela ledde till en lång och fin vänskap.

– Han är som en gammal farfar till mig. Vi umgicks flitigt dygnet runt i 15 år så de banden blev starka. Det blev en bra relation. Han börjar bli äldre han med, men han är alltid lika glad, lika rolig och lika snäll och go.

Kryptiska beskedet för en tv-comeback: ”Det vet bara vi just nu”

Det visar sig att Matte och Willy inte har stängt dörren helt för en tv-comeback. Nu avslöjar Matte nämligen att duon smider planer för framtiden.

– Man vet aldrig. Bygglov är TV4:s grej, det är de som äger formatet men vad jag och farbror Björkman har i grytan det vet bara vi just nu.

Bygglov-Matte och Willy
Matte och Willy lärde känna varandra under Bygglov-inspelningarna.

Mattes okända familjeliv – förlovningslyckan efter separationen

Strax efter att Bygglov slutade sändas separerade också Matte från sambon Lina Falk efter tio år tillsammans. Det forna paret har tillsammans två döttrar – Nellie, 11, och Lynn, 8.

Annons

– Mina barn mår jättebra. De trivs och de växer, det är fantastiskt. De bor i Gävle med sin mamma vilket funkar jättebra. Vi alla har en bra relation, de är här så mycket de kan på helger och så där, säger Matte.

Efter uppbrottet fann Matte kärleken i Lily Inan, 42, och i slutet av november 2019 gick Matte ner på knä under en jobbresa på en ö utanför Madagaskar.

– Vi ska gifta oss på Santorini. Det blir lite lagom, inte flera tusen och inte bara tio stycken heller. Vi skulle ha gift oss för något år sedan i Grekland men så har det kommit lite corona där emellan. Det var tråkigt, det kom precis när vi skulle gift oss, så vi sköt på det ett halvår och tänkte att det måste ju vara borta då. Sen sköt vi det på ett år men då var det fortfarande igång.

Finns det någon dröm om att skaffa barn ihop?

– Den är vi för gamla för, säger han och skrattar.

Ärliga orden om separationen: ”Allting har ett slut”

Livet rullar helt enkelt på för tv-snickaren och om det är något som Matte har lärt sig så är det att allting har ett slut och oftast är det för att något annat väntar.

Så här förklarar han tankarna kring separationen idag:

– Allt har ett slut. Det var det som var det bästa. Oavsett vem som gör slut så är kanske inte det roligaste man gör att bryta mönster. Men ser man på det nu så... Nina har en fantastisk ny man och jag har en fantastisk fru. Så allt är kanon.

FOTO: TT

Annons