AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Andreas Wilson försvann helt efter Ondskan – berättar om nya karriären

08 dec, 2022 
Andreas Wilson
Andreas Wilson spelade huvudrollen i den populära filmen Ondskan.
Plötsligt försvann han helt från rampljuset men i en intervju med Hänt berättar han nu om hur livet ser ut idag – samt varför han höll sig undan.
– Jag hoppas på att kunna filma igen, säger han.
Annons
Andreas Wilson är aktuell i en ny serieBrand logo
Andreas Wilson är aktuell i en ny serie

För snart 20 år sedan släpptes filmen Ondskan med Andreas Wilson, 41, i rollen som Erik Ponti. Efter den stora succén gjorde Andreas flertal roller men plötsligt försvann han från rampljuset.

I en intervju med Hänt berättar nu Andreas om varför han tog ett kliv tillbaka efter framgångarna inom skådespelarvärlden.

– Jag har aldrig haft något behov av att stå i strålkastarljuset egentligen, så det har jag försökt gömma mig ifrån och varit lite privat då. Det har nog varit viktigt för mig att hålla fötterna på jorden, så gott det går, säger Andreas.

Det gjorde Andreas Wilson åren efter Ondskan

Mikael Håfström som regisserade Ondskan letade med ljus och lyckta efter den perfekta Erik Ponti. Och det var inte förrän Mikael stötte på Andreas som han kände att han hade hittat rätt.

Annons

– De hade hållit på länge och castat den filmen men inte hittat huvudkaraktären som är väldigt bärande för filmen, i nästan alla scenen. Jag gick på en fest, umgicks i skådiskretsar och försökte nätverka, så gick jag väl på rätt fest helt enkelt då jag sprang ihop med Mikael Håfström som regisserade filmen. Vilket gjorde att han kom att tänka på mig när de var i slutskeendet av castandet.

Men efter att skådespelat i några år valde Andreas att lägga sitt fokus på annat.

– Det svar så att jag ville få styra själv och driva mina projekt. Som skådis är man mycket beroende av att bli uppbjuden. Det gäller att någon undrar om du vill vara med och leka liksom. Absolut man kan nätverka som sagt och försöka påverka men i slutändan så är det någon annan som ska vilja ha en med i sitt projekt.

Annons

Det hela ledde till att Andreas började starta egna företag. Han drev bland annat en juicebar och än idag arbetar han inom gym-branschen. Det är dock inte det enda Andreas gör. Just nu är han nämligen aktuell som inläsare av noveller på Blanchestories. Novellerna Jag ser dig är en BDSM-serie med doft av romans, skriven av författarduon Maria Brundin och Sara Olsson.

Arbetet som inläsare är något helt nytt för Andreas men tidigare har han dubbat barnfilmer.

– Jag gillar att jobba med rösten, jag gillar ljud som format och media.

Var det självklart att tacka ja till att läsa in just den här novellen?

– Jag ville absolut läsa först för att veta vad jag gav mig in på. Det var lite skräckblandad förtjusning. Men jag tycker att den är väldigt fin, den är balanserad mellan det lite hårdare men också väldigt ömt i sina stunder.

Så ser Andreas Wilsons okända familjeliv ut

Även om Andreas aktivt valt att lämna skådespelandet så ser han en framtid inom branschen.

Annons

– Jag hoppas på att kunna filma igen. Jag har tagit en ganska lång paus från skådespeleriet och stå framför kameran. Det har varit andra äventyr men nu känner jag att det börjar kittla lite grann, jag är lite sugen att hoppa in framför kameran.

Vad skulle då vara drömrollen?

– Jag är ju vuxen nu så det hade varit kul att spela en roll som vuxen, en pappa kanske? Inom drama eller komedi, skräck vore också kul.

Andreas och Nicole Wilson
Foto: TT

När det gäller privatlivet är Andreas sedan 12 år tillbaka gift med hustrun Nicole. Makarna har tillsammans två barn – Noel och Florence.

Hur ser ditt privatliv ut?

– Det ser ganska trevligt ut. Jag är gift och har två barn. Vi bor strax utanför Stockholm i ett lagom stort hus.

FOTO: TT

Annons