Så lång är artisten Sanna Nielsen och 6 andra saker du undrar

Sanna Nielsen är en av Sveriges mest folkkära artister och programledare.
Nu är hon aktuell i Allsång på Skansen där hon som vanligt briljerar.
Men en återkommande fråga kring Sanna är hennes längd.
Hur lång är Sanna Nielsen? Hänt svarar på det och flera andra saker du undrar över!

Sanna Nielsen är artisten som axlade rollen som programledare för Allsång på Skansen på SVT år 2016. Därefter har hon varje år fått möjlighet att fortsätta leda programmet, något hon fixat galant!

Men vem är egentligen Sanna Nielsen? Och hur lång är hon? Hänt svarar.

Så lång är Sanna Nielsen

En fråga som ofta cirkulerar kring Sanna är hennes längd, något hon själv inte riktigt begriper sig på.

– Jag har min längd. ‘Du är alldeles för lång! Varför har du klackar, du är ju redan två meter lång? Du är lång som ett ösregn! Du får titta ner på människor du intervjuar!’, har Sanna Nielsen tidigare sagt till Expressen och fortsatt:

– Det är ett ständigt ifrågasättande jag alltid får vara med om.

Orsaken till varför Sanna ständigt ifrågasätts om detta är oklart, något som däremot står klart är just hennes längd som är 180 centimeter.

Hur gammal är Sanna och var kommer hon ifrån?

Sanna Nielsen har en lång meritlista, vilket är föga imponerande då hon fortfarande är väldigt ung.

Artisten föddes den 27 november 1984 och är idag 35 år gammal. På Sannas dialekt kan man höra att hon kommer från Sveriges södra del, närmare bestämt Edenryd i Bromölla kommun.

Sannas tidiga karriär med Till en fågel

Många känner igen Sanna från sammanhang som Allsång på Skansen, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Men något som inte alla kanske har koll på är att hon slog igenom riktigt tidigt som sångerska, faktiskt redan år 1996.

Sanna var då endast 11 år gammal och släppte debutlåten Till en fågel.

Sanna Nielsen 11 år med en stereo

FOTO: Lars S Andersson/TT

Som högst låg singeln på 46:e plats på svenska singellistan.

Sanna i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest

Sanna Nielsen är en riktig veteran i svenska Melodifestivalen, där hon faktiskt varit med och tävlat hela sex gånger. Helt otroligt med tanke på den låga åldern.

Mello-resan började år 2001 när hon tävlade med balladen I går, i dag skriven av Bert Månson. Hon landade då på en tredje plats i tävlingen, inte illa för att Mello-debutera!

Två år senare, 2003, blev det dags att entra Melodifestival-scenen igen, denna gång med superhiten Hela världen för mig. Hon slutade på en femte plats i tävlingen, men låten levde kvar länge. I hela 35 veckor låg låten på Svensktoppen!

När det var dags för Sanna att köra Mello tredje gången gillt år 2005 tog hon med sig Fredrik Kempe som sällskap. Tillsammans framförde de bidraget Du och jag mot världen och hamnade på en åttonde plats i tävlingen.

Två år därpå, 2007, var Sanna Nielsen återigen ensam kvinna på scen, då med låten Vågar du, vågar jag. En succémelodi som kom på sjunde plats.

Redan året efter, 2008, var Sanna redo för revansch, då med låten Empty room. Då kom hon två i tävlingen, snuvad på första platsen av Charlotte Perrelli. Efter det tog Sanna lite Mello-paus.

Tre år senare, 2011, var Sanna redo igen. Bidraget hon tävlade med då hette I’m in love och landade på en fjärde plats i finalen.

År 2014 blev det allvar på riktigt. Då tävlade Sanna Nielsen med låten Undo och äntligen blev det Sannas tur att vinna tävlingen!

Sanna Nielsen Undo Melodifestivalen

FOTO: JanErik Henriksson/TT

Som resultat av vinsten fick hon även representera Sverige i Eurovision Song Contest samma år, där hon kom på en tredje plats – riktigt stort!

Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell

Sanna lever ihop med fästmannen Joakim Ramsell som hon även bor tillsammans med.

Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell

FOTO: Patrik Österberg/TT

Han är gitarrist och de förlovade sig år 2006. Nu bor de ihop i Årsta söder om Stockholm.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Karin Törnblom/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!