LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så kommer finalveckan i Big Brother 2020 att gå till

15 maj, 2020 
Big brother 2020
Finalen av TV4:s tv-program Big Brother 2020 närmar sig med stormsteg.
Men hur kommer finalen se ut? Och vad händer till dess?
Hänt svarar.
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Big Brother 2020 är TV4-programmet som blivit ett av årets största snackisar. Drama, skratt och kärlek är tre ord som kan beskriva säsongen väl. Men tiden för deltagarna inne i huset börjar lida mot sitt slut.

Snart är det dags för den stora finalen och äntligen får TV4-tittarna avgöra vem av deltagarna som kammar hem förstaplatsen. Och förutom att bli vinnare så går personen heller inte hem tomhänt, nej hen får även en miljon kronor!

Händelserika Big Brother-säsongen

Den turbulenta resan för deltagarna drog igång första veckan då två av personer, Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, blev utkastade redan fjärde dagen inne i huset. Orsaken? De hade uttryckt sig hatiskt mot judar, något som TV4 visade nolltolerans mot.

Isabel i Big brother 2020
Isabel fick beskedet i bikten att hon var tvungen att lämna Big Brother-huset omedelbart. FOTO: TV4

Men sedan vände det. När några fick lämna, fick nya deltagare kliva in i huset. En av jokrarna var Martin Forstén, 30, från Åkersberga, som tjejerna snabbt flockades runt.

Annons

Ja, kärleken började spira inne i huset och efter en kort tid visade det sig att Martin och Jasmine Armstrong, 26, blev ett par. Men inte heller den resan var ås lätt, då ett triangeldrama uppstod där tidigare deltagaren Amilia Stapelfeldt, 25, var inblandad.

Jsamine Armstrong och Martin Forstén
FOTO: TV4

Finalisterna i Big Brother 2020

En kärlekssoppa som de nog inte kommer att kunna lösa förrän på måndag när de klivit ut i verkligheten!

De fyra deltagare som var kvar i huset vid veckans start var Jasmine Armstrong, Mergim Feka, 21, Sami Jakobsson, 25, och Lennie Hansson, 36. Men alla fyra klarade sig inte veckan ut och i fredags tvingades Mergim att lämna Big brother 2020.

finalisterna i Big Brother 2020
FOTO: TV4

Under rådande omständigheter i och med coronaviruset och dess spridning har Folkhälsomyndigheten gått ut med rekommendationer om hur många människor som bör vistas i lokaler.

Annons

Tidigare Big Brother-finalister har mötts av ett stort publikhav när de klivit ut ur huset på finaldagen. Så blir det inte i år.

– Vad det gäller finalen så kommer det inte att vara någon publik på plats, berättar Anders för Hänt.

Så vad kommer finalisterna att mötas av när de går ut ur huset på måndag?

– De tre finalisterna får ha en anhörig var på plats. Så, så kommer det se ut, avslöjar Anders Edholm för Hänt.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4

Annons