Så kan Runar Sögaard slippa fängelse

Det har hunnit gå drygt två veckor sedan Runar Sögaard dömdes till fängelse för bokföringsbrott. Men har han tur slipper han sitta bakom lås och bom. Lösningen? Fotboja!

Det var den 18 november som Nacka tingsrätt bestämde sig för att ge den tidigare kändispredikanten Runar Sögaard, 47, två månader bakom lås och bom. Runar valde att skylla på en “klantig” revisionsbyrå – något Nacka tingsrätt vägrade lyssna på. Men nu verkar det som om Runar kan slippa den obekväma fängelseoverallen och istället ansöka om fotboja. Eftersom hans straff understiger sex månader kan kan nämligen kringgå domen på det viset.

– Sedan beror det på om man uppfyller kraven eller inte, säger Viveca Hilberts, pressekreterare vid Kriminalvården till Expressen.

Runar Sögaard kan slippa fängelsestraff. Foto: All Over Press

Runar Sögaard kan slippa fängelsestraff. Foto: All Over Press

Brottet som numera livscoachen gjort sig skyldig till handlar bland annat om försenade årsredovisningar från hans företag, eftersom Sögaard gjort sig skyldig till liknande brott tidigare ansåg domstolen att fängelse var var mest aktuellt. Sögaard är självklart väldigt besviken och chockades av domen för drygt 14 dagar sen.

– Självklart anser jag att domen är mycket märklig, sa Runar efter domen.

– Han var förvånad och kanske lite skakad av att tingsrätten såg så strängt på det. Det är inte så att han struntat i det här på något sätt utan han har haft konsulthjälp och så har det inte fungerat, har Runars advokat Leif Gustafson berättat för samma tidning.

SENASTE NYTT!