TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Så gick det sen för deltagarna i Robinson 2023 vår-säsongen på TV4

28 maj, 2023 
Robinson 2023 är äntligen avgjord!
Men hur gick det för alla deltagare när kamerorna stängdes av och de återvände hem igen?
✔︎ Har funnit kärleken
✔︎ Flyttat till Barcelona
✔︎ Startat en podcast
✔︎ Spelar in epa-dunk
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Amanda Eliasson bryter ihop: ”Jag vill bara hålla ut”Brand logo
Robinson Amanda Eliasson bryter ihop: ”Jag vill bara hålla ut”

Robinson 2023 är avgjord, och till sist blev det Oskar Hammarstedt som kammade hem vinsten! Men hur har det gått för de medverkande i programmet? Hänt har pratat med deltagarna!

Camilla Widing, 52:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Direkt när jag kom hem så började jag att jobba. Kom hem på en fredag och måndag var det full fart igen. Jag är sjukt stolt glad och tacksam att jag fick chansen att delta i detta äventyr.

Är du nöjd med din insats?

– Det ni ser av mig i tv är den jag är och det känns skönt. Just nu pågår träning för att köra Gotland Grand nationell i oktober, min nästa utmaning. Har aldrig kört innan, men hur svårt kan det va! Älskar att prova saker jag aldrig tidigare gjort. Igår inhandlades utrustning och MC.

Annons

Vad har du för relationsstatus idag?

– Lever som sambo.

Hur ser din karriär ut?

– Min karriär framåt vet jag inte riktigt, gillar det jag gör men man vet aldrig, dyker det upp något kul och intressant så hoppar jag på.

Alva Trané, 23:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Jag tog examen från skådespelarprogrammet vid Calle flygare i december. På min slutföreställning var några från Robinson där och tittade- Caroline, Sophie, Christopher, Oskar och Elin. Det var väldigt roligt.

– Förutom det så tränar jag väldigt mycket och hoppas på att slutföra en svensk klassiker i juni. Jag har bara Vätternrundan kvar.

Är du nöjd med din insats?

Jag är väldigt tacksam över att jag fick vara med i Robinson och jag lärde mig otroligt mycket där. Jag hade absolut tackat ja till att vara med igen. Men jag är inte så stolt över mig själv eller min prestation.

Annons

Vad har du för relationsstatus idag?

Jag är singel.

Hur ser din karriär ut?

Jag vet inte hur framtiden kommer se ut. Jag vill utmana mig själv mer i träningen och sen med jobb så vore det ju kul att få jobba med skådespeleri eftersom det är det jag är utbildad inom.

Dennis Johansson, 23:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Jag bor faktiskt just nu i Barcelona, man inser mycket under sin tid på Robinson. Vad du saknar i vardagen och vad som skaver. Jag hade känt länge att jag ville ut på nya äventyr men var rädd att lämna ett bra jobb och mitt lilla hus i Norrköping. Men jag insåg att det var de jag behövde.

– Nu är jag i Barcelona och stormtrivs, jag kan gå ner till stranden efter jobbet eller springa upp till bergen. Atmosfären här är så annorlunda, pirret som kommer på våren hemma i Sverige finns här hela tiden.

Annons

Är du nöjd med din insats?

– Jag är väldigt nöjd med min medverkan, tyckte att äventyret var fantastiskt! Mycket upp och nedgångar men allt har varit sjukt lärorikt. Hoppades såklart på att komma lite längre än vad jag gjorde men är glad för min tid på Robinson och gränslandet.

Caroline Persson, 24:

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem till Sverige?

– Jag och mitt ex gjorde slut när jag kom hem från programmet så jag har flyttat! Livet rullar på och är svinkul, jag umgås massor med väldigt många från Robinson! Jag har ännu mer perspektiv på livet, är lycklig och äter massa kebab som jag saknade så mycket på ön!

Är du nöjd med din insats?

– Jag är väldigt nöjd med min medverkan. Jag ser tillbaka på min tid med kärlek och tacksamhet. Det är kul att jag fått visa att man kan pakta och spela hårt men samtidigt vara snäll och ärlig, även mot dom som inte är med i pakten.

Annons

– Är väldigt glad över hur jag framställts och över hur min medverkan har mottagits. Jag fick vara med och uppleva äventyret så länge trots att var klappkass på tävlingar och det är jag så glad för eftersom upplevelsen var det viktigaste för mig!'

Vad har du för relationsstatus idag?

Jag är singel men dejtar just nu!

Hur ser din karriär ut?

– Jag jobbar kvar som rådgivare på If men har också börjat jobba med min TikTok som ett sidojobb till mitt vanliga, vilket är jättekul eftersom jag älskar att lägga upp videos där!

Erik Wahrolen, 39:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Jag har haft massor av roligt att göra efter Robinson. Bland annat har jag återupptagit min mma karriär och fightades precis i början av sändningen. Jag kommer också att delta i en MMA-match den 3e juni på FCR.

Annons

– Utöver det har jag även börjat podcasta och har några spännande projekt på gång inom underhållningsbranschen. Trots allt detta är jag fortfarande pedagog, vilket är något jag älskar, och min familj kommer alltid i första hand.

Är du nöjd med din insats?

– Jag är otroligt nöjd med min medverkan i Robinson eftersom jag bara har fått kärlek och positiv respons från tittarna. Jag hade en plan för hur jag ville visa mig själv, och enligt alla de fina meddelanden jag har fått verkar det som att jag har lyckats med det. Dessutom har jag fått vänner som Marcus och Amanda, vilket alla i Sverige nu har fått se, vilket är otroligt roligt.

Vad har du för relationsstatus idag?

– För tillfället är jag lyckligt singel, och med mitt fokus på fighting, olika projekt, jobb och familj känner jag att det är en bra period att lägga all min tid och energi på mig själv och mina intressen. Jag kommer att välkomna kärleken när rätt tidpunkt kommer, men just nu är det viktigast att jag fokuserar på mig själv.

Amanda Eliasson, 28:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Sedan inspelningarna så har jag gjort allt som fallit mig in, varit ute i skogen, fiskat, upptäckt, rest, ätit massa god mat och extremt mycket godis.

Annons

Är du nöjd med din insats?

– Jag kunde inte vara mer nöjd över min medverkan, mitt mål var att kunna gå ut rakryggad genom spelets gång. Visst att självförtroendet fick sig en törn där inne, men när jag nu får återuppleva allt igen så känner jag bara värme.

– Min känsla där inne var att alla var emot mig, jag visste dock inte hur grovt det var! Nu är det bekräftat. Men jag lät mig inte dras ner av det, eller sjönk till den nivån!

Vad har du för relationsstatus idag?

– Jag har skaffat mig en otroligt fin kille som ger mig luft under mina vingar.

Hur ser din karriär ut?

– Min karriär är ännu ett blankt papper. Jag är öppen för alla typer av möjligheter! Tyvärr så har jag för mycket myror i benen för att kunna sätta mig ner och lära mig hur jag klipper och klistrar i videos och ljudfiler. Annars så hade jag lätt lagt ut lite mer vloggar om mig och mitt liv. Bor på en magisk plats och gör massa saker mest hela tiden som folk nog hade tyckt det varit roligt att kolla på.

Camilla Salen Sjögren, 58:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Det har verkligen varit full fart sedan Robinson. Jag började arbeta direkt när jag kom hem, vilket var naturligt eftersom jag hade varit iväg så länge. Det var helt underbart att träffa familj och vänner när jag väl kom hem, så mycket kärlek! Och så mycket god mat jag har ätit…

Annons

– Jag har kommit igång bra med träningen och börjat bygga upp min kropp igen efter Robinson. Hälsa och träning är extremt viktigt för mig, det gäller att vara smart och ta hand om sin kropp ju äldre man blir.

– Det har varit mycket uppmärksamhet kring mitt deltagande i Robinson med många intervjuer både i radion och tidningar, det är alltid roligt när folk är positiva och intresserade! Nu planerar jag nya äventyr, nästa resa blir nog till Kilimanjaro…

Är du nöjd med din insats?

– Jag är sjukt stolt över att jag klarade Robinson-äventyret så bra och kunde vara med så länge i tävlingen! Det ska gudarna veta att det inte är helt lätt att svälta, delta i galna tävlingar samt spendera dygnet runt med främmande människor med olika karaktärer på en öde strand.

Vad har du för relationsstatus idag?

– Jag är med min man sedan 34 år, och han är så stolt över min insats! Han tycker att jag var smart som höll en låg profil.

Annons

Hur ser din karriär ut?

– Jag har ett otroligt intressant och stimulerande arbete på ett forskande läkemedelsföretag, där målet är att ta fram behandlingar som verkligen gör skillnad för patienterna.

Fabian Turkaij, 55:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Vad som har hänt är att det blivit ännu mer kvinnor.

Vad har du för relationsstatus idag?

– Relationsstatus är oförändrad och lär så förbli så länge jag sysslar med kvantitet men man vet aldrig!

Hur ser din karriär ut?

– Min karriär är som det jag sa när jag klev av båten på ön! Ett litet steg för mig men ett stort för alla andra som kommer få uppleva mig och vara med mig i nya program som jag tror snart blir aktuella. Exempelvis Lets dance och Elit styrkans hemligheter.

Annons

Är du nöjd med din insats?

– Min medverkan är jag nöjd med men jag ångrar jag inte förstod att Erik, Amanda o Pernilla var elaka personer och inbillade mig att alla människor är bra människor vilket så inte är.

Oskar Hammarstedt, 31:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Jag har varit ute och campat väldigt mycket.

Är du nöjd med din insats?

– Ja, jag är definitivt nöjd med min medverkan.

Vad har du för relationsstatus idag?

– Jag har flickvän sedan ett par månader tillbaka. Så det är rätt så nyligen hittat faktiskt. Det är kul.

Pernilla Block, 50:

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

Jag har återgått till det vanliga livet med vänner, familj och jobb. Har även fått några spännande samarbetsförfrågningar. I sommar ska jag stanna hemma i vårt paradis, jag ska verkligen skämma bort vår familj och våra vänner med sol, bad, skratt, bubbel och härligt häng!

Annons

Är du nöjd med din insats?

– Ja, jösses vilken fantastisk resa det har varit, jag är så stolt och glad att jag har varit med i Robinson, en av de roligaste upplevelserna. Dock var det väldigt synd att de fick det till att det var så mycket intriger, det var det verkligen inte - men det blir väl bra tv.

– Jag fick tyvärr inte vara jag och återigen, jag har aldrig ljugit för någon eller mobbat någon. Sen tolkas saker fel när det förs vidare och det är jättetråkigt. Vi hade jätteroligt och jag saknar alla skratt och härliga samtal vi hade. Det var ett fantastiskt gäng som jag är superglad att få ha levt med på den här ön, starka och fantastiska personligheter och vi hörs fortfarande av.

Vad har du för relationsstatus idag?

Lever fortfarande lyckligt gift med min fantastiske man Anders, här i Fiskebäckskil, i juli firar vi 17 år och då ska jag överraska honom med en riktigt härlig och mysig dejthelg!

Sanna Strand, 50:

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem till Sverige?

– Initialt kände jag mig som en utomjording som blivit nedsläppt på jorden. Förvirrad och vilsen, mådde inte så jättebra faktiskt. Det tog en lång stund innan jag var tillbaka till mitt ”rätta jag”. Kroppen var sliten och jag kände mig ledsen och trött, förklarar Sanna och fortsätter:

Annons

– Jag hade ett inre motstånd att gå tillbaka till stressen i vardagen och till att vara uppkopplade och tillgänglig för omgivningen igen osv.Men nu är jag på banan igen och känner mig pigg, glad och starkare än någonsin.

Är du nöjd med din medverkan?

– Jag känner mig nöjd med min insats i programmet. Men så här i efterhand skulle jag ha tränat mer mentalt på tävlingssituationen, jag var ohejdat nervös inombords i alla tävlingar vilket jag inte är van vid att vara. Det sinkade mig vid flera tillfällen, men det är alltid lätt att vara efterklok. Det enda jag tycker att produktionen tagit bort är att jag egentligen är rätt rolig också.

Vad har du för relationsstatus idag?

– Jag är otroligt försiktig med att kliva in i något förhållande med allt vad det innebär. Frihet är det viktigaste för mig just nu, och jag tar verkligen bara en dag i taget. Jag har levt i relationer där jag inte haft utrymme att vara den jag är fullt ut och det kommer jag aldrig utsätta mig för igen.

Annons

– Däremot skulle det kanske kunna hända att någon råkar skymta mig med en lång hemlig snygging, vem vet?

Sophie Sörkvist, 27:

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem till Sverige?

– Till en början tufft med att ”komma tillbaka” till kroppens rätta skick under de första månaderna efter programmet, men samtidigt har jag känt mig lyckligare än någonsin eftersom jag nu är fri från mina bakterieproblem.

Sedan Robinson har jag har blivit chef, jag har köpt en lägenhet och varit på lite semester faktiskt så de har varit full fart.

Är du nöjd med din medverkan?

Över lag är jag nöjd, jag hade en bra strategi, enligt mig själv, genom att inte stå i framkant hela tiden utan hålla mig lite lugn, och skaffade mig även vänner för livet från ön vilket jag är så tacksam för, Carro, Alva, Sanna och Chris

Dennis Boelius, 42:

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem till Sverige?

– Jobbat som golvläggare som vanligt för å betala räkningar… men nu sitter jag i musikstudion på kvällarna och ska spela in Epa-dunk. Senare ska jag köra stand up i Uppsala.

Annons

Vad har du för relationsstatus idag?

– Jag är singel, dejtar runt och flirtar som fasiken.

Kommer du vilja medverka i något nytt program framöver?

– Jag har inte sökt något mer program, men kommer inte tacka nej om ett erbjudande dyker upp.

Elin Ambrosiani, 40:

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem till Sverige?

– På utsidan kommer du inte se någon skillnad, jag jobbar på samma företag, jag älskar samma människor och samma aktiviteter. Men på insidan så har det hänt en hel del. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv och har hittat en enorm trygghet i att bara vara mig själv.

– Jag har fått ett psyke av stål och hanterar motgångar på ett bättre sätt nu.

Vilka av deltagarna har du kontakt med idag?

Annons

– Vi har daglig kontakt allihopa i en gemensam chatt. Men sedan har jag kommit väldigt nära Camilla, Anna, och såklart Amanda.

Christina Onuora, 27:

Vad har hänt i ditt liv sedan du kom hem till Sverige?

– Det har varit intensivt sedan jag kom hem till Sverige! Jag bor i Malmö nu, men planerar att flytta tillbaka till Stockholm. Jag har gjort musik sedan massa år tillbaka, så jag planerar äntligen min debutsingel.

Är du nöjd med din medverkan?

– Jag är super glad över min medverkan! Har setts som en stark spelare tävlingsmässigt så det är jag stolt över. Även om jag höll mig kvar länge så hade jag velat vara kvar längre i själva Robinson. Saknade dom stora tävlingarna när jag var på Gränslandet. Hoppas på revansch någon gång!

Annons

Vad har du för relationsstatus idag?

– Jag dejtar en jättefin person nu så det är super kul! Det är första gången jag dejtar en tjej seriöst, så det känns pirrigt. Vi har setts några månader.

Hur ser din karriär ut?

– Jag, tillsammans med bland annat min bästa vän Frida Mattsson, vann Malmö priset för ”Årets Klubb” i början på året. Nu har jag sökt nytt drömjobb inom artist management branschen och väntar på svar om jag fått det. Om inte, så ska jag fortsätta söka mig vidare tills jag hittar dit jag vill!

FOTO: Robert Jadenfelt/TV4

Annons