hänt exklusivt

Så gick det för deltagarna efter Fboy island – hittat kärleken på nytt

FBOY island 2023 final

Finalen av Fboy island har avgjorts och nu vet vi vilka de tre tjejerna väljer i slutvalet.
Det blev två ”nice guys” och en ”fboy” som tillslut valdes.
Så gick det sen för vinnarparen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

FBOY-Klara Elvgren om relationen med Jhon Arboleda – så blev de ett par
0:21

Efter reklamen: FBOY-Klara Elvgren om relationen med Jhon Arboleda – så blev de ett par

(0:21)

Slå på ljud

Efter en känsloladdad säsong är kärleksresan i Fboy island slut för tjejerna Thérese Samuelsson, 32, Awa Touray, 24, och Olivia Jakobsson, 26, som sökte efter kärleken i programmet.

Under säsongen har vi fått följa tjejerna i deras jakt på kärleken och hur svårt det har varit att avgöra vilka av killarna som faktiskt är där för att hitta kärleken, och vilka är där bara för att vinna prispengarna.

Det var 20 killar i början av programmet, varav hälften var så kallade ”nice guys”, som är där för att hitta kärleken, och den andra hälften var ”fboys”, som bara var där för att vinna pengarna.

I kvällens finalavsnitt var det bara sex killar kvar och tjejerna ställdes inför ett sista, avgörande val.

De vinner finalen av Fboy island

I finalen väljer Awa mellan Joel Ukhagbe och Miguel Manzi. Hennes val landar på Joel som är där som en nice guy, vilket innebär att paret får dela på prispengarna.

Olivia väljer mellan Kevin Manzano Andrén och Simon Olsson Bull, och hon väljer tillslut att satsa på Kevin, som även han är en nice guy och även detta par delar på prissumman.

Thérese väljer mellan Sandor Berg och Alexis Gaete. Hennes slutval blir Sandor, som är i programmet som en fboy. Sandor väljer ändå att dela prispengarna med Thérese, trots att han hade kunnat behålla hela summan för sig själv.

Säsongen av Fboy island spelades in under förra året och det har gått flera månader sedan paren lämnade paradisön och mycket vatten har runnit under bron sen dess. Så här gick det sen för vinnarparen i programmet.

Thérese Samuelsson och Sandor Berg

Thérese Samuelsson valde Sandor Berg i slutvalet. Foto: Discovery+

Thérese fattade tycke för Sandor redan i början av programmet. Han kom in som en Fboy men säger själv i finalavsnittet att han blev omvänd till en nice guy under inspelningens gång.

När paret kom hem från Sri Lanka märkte de snabbt att de inte passade ihop och valde att skiljas åt och idag har de ingen relation till varandra.

"Ingen relation med Sandor och det märktes tydligt att vi ej passa ihop när vi kom hem från Sri Lanka. Klassiska bubblan man hamna i iaf från min sida", skriver hon i ett privat meddelande till Hänt.

Thérese har däremot kontakt med några av de andra killarna, men poängterar att det bara är vänskapligt. Hon har nämligen hittat kärleken på annat håll idag och är väldigt lycklig med sin nya kärlek.

"Har pojkvän idag och är väldigt lycklig", skriver hon.

Awa Touray och Joel Ukhagbe

Awa Touray valde Joel Ukhagbe i slutvalet. Foto: Discovery+

Awa Touray fick upp ögonen för Joel Ukhagbe tidigt i programmet och valde till sist honom i finalen.

– Jag kan se en potentiell partner i dig, säger hon i finalavsnittet innan hon väljer honom.

– Jag känner mig jättelättad. Nu kan jag visa mer av mig själv, och jag hoppas att hon kan visa ännu mer av sig själv också, säger Joel efter valet och vänder sig till Awa.

– Jag är jätteglad att du valde mig och att du vill stå med mig i slutändan.

Aftonbladet har varit i kontakt med Awa som väljer att inte kommentera hur hennes och Joels relation ser ut idag.

Olivia Jakobsson och Kevin Manzano Andrén

Olivia Jakobsson valde Kevin Manzano Andrén i slutvalet. Foto: Discovery+

Olivia och Kevin säger de att de har låtit relationen byggas upp över tid. Tyvärr blev det ingen kärlek dem emellan, och idag är bara vänner men har fortsatt kontakt med varandra. Trots att Olivia och Kevin inte fann långvarig kärlek i programmet så hittade hon kärleken i någon annan.

"Jag hittade faktiskt kärleken i programmet; framförallt i Awa och Therese. Vi är supernära. Jag och Kevin är vänner i dagsläget även om vi dejtade ett tag efteråt så mynnade det ut i vänskap ganska naturligt.", skriver hon till Hänt.

Kärlekslivet har hon idag lagt lite åt sidan och hon kan berätta att hon inte var redo att träffa någon vid tiden för inspelningen.

"Jag är singel och har lagt dejtandet på hyllan. Har kommit fram till att jag nog inte var redo att träffa nån kärlek trots allt. Men 250 tusen kan man ju leva med!"

Även Kevin säger att livet är riktigt härligt just nu och han är fokuserad på sina intressen och självstudier som han sedan ett tag sen tillbaka börjat med. Relationen till Olivia är i dagsläget bara vänskaplig och han har börjat dejta någon ny.

"Jag och Olivia är vid detta lag bara vänner och jag har nyligen börjat dejta någon annan", skriver Kevin till Hänt.

FOTO: Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN