Så förändras Bingolotto – när Rickard Olsson tar över: "Tråkigt för tittarna"

Fler tittare och fler sålda lotter. Bingolotto har fått ett uppsving med nya programledare. Och mer förändringar är att vänta – det meddelar nya programledaren Rickard Olsson.

Bingolotto har sedan starten 1999 blivit något av en institution i svensk tv. Den förste programledaren Leif ”Loket” Olsson blev riksbekant och har sedan han trappade ner haft efterföljare som Jan Bylund, Gunde Svan, Marie Serneholt och Ingvar Oldsberg som förvaltat arvet. När veteranen Oldsberg tillträdde hade programmet drabbats av vikande tittarsiffror och dippande lottförsäljning.

En utveckling som Oldsberg lyckades vända. I höstas fick Oldsberg dock lämna uppdraget efter att produktionsbolaget gjort en intern utredning som visade på allvarliga arbetsmiljöproblem.

Nya programledare blev Lotta Engberg och Agneta Sjödin som båda var bekanta med rollen sedan tidigare. Och sedan de tog över har både antalet tittare och försäljningen av lotter ökat jämfört med 2017, rapporterar Expressen.

I höst kommer ännu en nygammal programledare att ta över. Då kommer Rickard Olsson att ta över showen. Och han aviserar att det kommer att bli nya förändringar – men med förnuft.

– Format som ”Bingolotto” ska man aldrig vända 180 grader, men inom formatet kan man göra ändringar så länge man har tittarna med sig, säger Rickard Olsson till Expressen.

Programledaren vill kunna lyfta in dagsaktuella händelser i programmet och bjuda på överraskningar.

– Jag vill göra ett ”Bingolotto” där man undrar: ”vad ska de hitta på den här veckan?”. Det ska inte vara ett excel-blad som man fyller i vecka ut och vecka in. Det är enkelt för produktionen, men tråkigt för tittarna.

Jan Bylund, Rickard Olsson, Leif "Loket" Olsson, Lasse Kronér och Lotta Engberg.

Rickard Olsson slutade som programledare för Bingolotto för 10 år sedan.

Rickard Olsson och Gunde Svan.

Rickard Olsson.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

SENASTE NYTT!