LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så firar kändisarna midsommarafton 2024: ”Ångest – jag avskyr midsommar”

19 jun, 2024 
Loke Westberg
Linnea Söderberg
Angelica Hedlund
Jennifer Iversen
AvElinor Hedgren
Elvira Reer
kändisarnas midsommar
Årets bästa högtid är här - midsommarafton! Men hur ska egentligen våra svenska kändisar fira? Här berättar de om sina midsommarplaner för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför firar inte Kjell Bergqvist midsommar med barnbarnetBrand logo
Därför firar inte Kjell Bergqvist midsommar med barnbarnet

Nu är det dags att binda blomsterkransen och duka upp med sill, färskpotatis, nubbe och jordgubbstårta. Årets festligaste och mest efterlängtade högtid står för dörren - midsommarafton!

Så kommer kändisarna att fira midsommar 2024

Vi på Hänt har frågat våra svenska kändisar hur de kommer att fira högtiden – här avslöjar de sina midsommarplaner!

Malin Olsson, 42:

Malin Olsson

– Till skillnad från många andra som åker ut till landet så firar vi en vit midsommar i stan och är beredda på om vår dotter får hemlängtan och behöver hämtas från kollo.

Hasse Brontén, 57:

Hasse Brontén

– Planen lyder som följer: Vi cyklar till Skansen med vår lilla dotter som är fyra år och med en annan familj som har barn i samma ålder. Det blir lite klassiskt midsommarfirande på Skansen med att kolla på lite djur. Vi tar med oss lite kaffe och tillbehör.

Annons

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Det var för ganska exakt fyra år sedan när vi firade uppe på Stora Skuggan. Det var när min dotter precis började gå. Så på midsommarafton så traskade hon runt i en fin klänning och tog sina stapplade första steg. Det var ett så härligt midsommarminne. Det var jättecoolt, utöver att man fick fira midsommar så traskade hon omkring i gräset och kämpade på med sina första steg.

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– Jag var på en midsommarfest för många år sedan med folk som jag inte kände riktigt. Det spöregnade och var svinkallt och vi satt i ett sånt där partytält och det var för långt hemifrån, egentligen ville jag bara åka hem. Allting var bara dåligt, men det var säkert 15 år sedan så det är preskriberat. Man tar en chansning ibland och hakar på, sen sitter man där och tänker ”bad decision”.

Patrick Ekwall, 58:

Patrick Ekwall

– Jag ska fira med vänner och bekanta som det brukar heta, så inte roligare än så. Vi ska vara på Resarö.

Annons

Vad är ditt bästa och värsta midsommarminne?

– Oj, jag är inte så jättestark på högtider och är inte så traditionell att fira högtider som midsommar. Men jag har ju nästan alltid varit på jobb på olika mästerskap som OS och VM. Så jag har i vuxen ålder i princip aldrig varit hemma på midsommar. Men oftast har jag ju jobbat, så jag har faktiskt lite dåligt med värsta eller bästa minnen.

– Jag är ju väldigt tråkig där, jag har ju egentligen bara minnen från olika matcher.

Vem vill du ge en midsommarkyss?

– Eh, ja, nej men den ger jag ju förstås till min tjej Camilla. Hon får den såklart.

Maritta Söderström, 80:

maritta söderström

– Ska sätta mig i bilen och köra 34 mil på midsommarafton, till min tvåbenta! Han jag är förlovad med! Vi firar ettårig förlovningsdag.

Annons

Vad är ditt bästa midsommarminne?

Eftersom vi förlovade oss i midsommar i fjol, var den den bästa. Mina barn var med och det var mysigt som tusan.

Ewa Roos, 75:

Ewa Roos

– Jag och min man och goda vänner åker till Borås och firar midsommar med min syster. Det ska bli jättetrevligt, vi är plötsligt lediga då, på midsommarafton och midsommardagen ifrån repetitioner. Sen har vi ju premiär på Sundspärlan den 28 juni. Med Eva Rydberg och resande teatersällskap.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– När barnen var små och vi var nere i Varberg och firade midsommar med mina föräldrar. Societetsparken i Varberg, jag är uppväxt där sen jag var två veckor gammal, och dansade kring midsommarstången. Och sen när grannfamiljen grillade och deras barn var med. Det kan jag säga, alla dom midsommaraftonar var helt underbara. Alla hade kransar och dansade grodorna osv.

Annons

Vem får din midsommarkyss?

Min man naturligtvis! Efter 55 år. Absolut. Det är han värd.

Gry Forsell, 51:

Gry Forsell

– Jag ska fira med att åka till stallet och fira med hästarna, men också fira med vännerna.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Det bästa är när man får vara med sina vänner och det blir kravlöst. Man är hos någon kompis och bara och leker lekar. Men jag har en! Det var när vi firade midsommar i Furuviksparken ett år. Det var en stor midsommarstång och massa folk som var där och firade. Det var väldigt idylliskt.

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– Jag var på en midsommarfest och så körde vi den leken där man ska snurra runt en pinne. Då var det en kille som blev så snurrig att han sprang rakt in i en husvägg och fick bli hämtad av ambulans.

– Men, i övrigt en väldigt lyckad midsommarfest.

Lisa Ajax, 25:

Lisa Ajax

– Det kommer bli ett litet speciellt år med midsommar eftersom att det är det första med vår lilla bebis. Och sen ska Max, min kille, vara med på nyhetsmorgon dagen efter så vi kommer fira hos några vänner i Stockholm som också har barn. Bara ta det väldigt lugnt och lägga oss tidigt. Så det blir väldigt annorlunda men mysigt.

Annons

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– 2021 tror jag det var, min första midsommar med Max och vi firade i hans föräldrars hus och alla våra vänner var där. Vi körde femkamp och det var en riktigt bra midsommar så som man vill ha det. Men det kommer nog bli ännu bättre nu hädanefter.

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– Vet inte. Kanske nån gång när man bara varit hemma.

Vem får din midsommarkyss?

– Ja det är ju Max. Och Junie och hundarna.

Lasse Sigfridsson, 71:

Lasse Sigfridsson

– Hemma hos oss tillsammans med glada och trevliga vänner.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– När barnen var små firade vi midsommar under många år i vår lägenhet i Spanien tillsammans med vänner där. Först marknaden för att inhandla litervis med jordgubbar, ett dopp i medelhavet och garanterat underbart väder.

Annons

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– De flesta har varit underbara men en gång var det extremt dåligt väder. Firade i vackra Ystad, men den gången var det sex grader, 15 sekundmeter och regn. Fick sitta inomhus hela dagen och kvällen. Kunde lika gärna ha varit nyårsafton.

Vem får din midsommarkyss?

– Vill ge en gemensam kyss till min familj, och alla goda vänner.

Mariette Rosander, 58:

Mariette Rosander

– I år är det inte riktigt klappat och klart, det hänger på vädret. Men det blir eventuellt en sväng till Läckö Slott på midsommarafton och sedan tillsammans med lite vänner från Tidan.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Oj, det finns så jättemånga. Men det måste nog vara när man var barn och man dansade runt midsommarstången och hela faderuttan. Det var nog från Norra Berget i Sundsvall antagligen, där är det helt underbart.

Annons

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– 48 myggbett på vänster fot och ösregn.

Vem får din midsommarkyss?

– Ah, det är bara Micke! Det finns ingen annan

Olle Jönsson, 68:

Olle Jönsson

– Jag ska fira med min svärmor, hon är 92 år, så vi tänkte fira med henne. Det blir matjessill, västerbottenpaj, färskpotatis och svenska jordgubbar från Arkestorp. Jag bor ju mitt i jordgubbsriket kan man ju säga. Det är väldigt mycket jordgubbar.

– Men midsommarafton brukar vara ganska lugnt faktiskt. Jag tycker midsommar inte är något speciellt, det är skönt att sitta hemma med familjen. När vi var unga spelade vi ju alltid på midsommar.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Det är lättare att säga. Det var när vi firade uppe i Grebbestad med Bert Karlsson och mina barn var lite mindre. Det var väldigt fint och fint väder. De hade musikanter som spelade framme vid midsommarstången.

Annons

Hur var det att fira med Bert Karlsson?

– Ja, han är rolig. Men jag sa till honom "bara vi inte pratar om musik". Det vill jag inte prata med honom om, då blir det bara skit liksom.

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– Det var inte så lätt att säga sådär på rak arm. Men nej jag har inga dåliga minnen av midsommar. Det har liksom inte hänt något sådär.

– Däremot tycker jag att det är jävligt trist med en regnig midsommar. Man ska ju kunna dansa kring stången och sådär.

Vem får din midsommarkyss?

– Den får min fru!

Alexander Pärleros, 39:

Alexander Pärleros

– Vi ska vara hemma hos några kompisar i Marbella med familjen. Jag har blivit ansvarig som lekledare på midsommar för ett gäng familjer. Jag har tryckt upp en jättestor pokal där det står ”Masters of midsommar” och en jätteliten, ful pokal där det står ”Losers of midsommar”. Om man är masters får man bli kallad masters ett helt år, men familjen som blir losers måste kallas det ett helt år. Och så ska vi ha massa klassiska midsommarlekar där vi tävlar fem familjer mot varandra. Dansa runt stången som är en palm vi ska smycka med blommor och sånt.

Annons

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Det som kommer upp är när jag och min bästa kompis Alexander var i Sandhamn och vi skulle försöka komma in på Sandhamnshotellet och lyckades inte. Vi campade utanför i skogen i ett leopardtält vi hade köpt på Rusta, som blev fullt med mygg och det var väldigt varmt. Så vi tänkte då fira midsommar inne på Sandhamns hotell som säkerligen skulle vara ett av de hetaste ställena att fira midsommar på, men eftersom vi aldrig kom in så det slutade med att vi satt och grillade korv i vårt leopardtält som läckte in vatten.

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– Jag har faktiskt inte så himla mycket minnen från midsommar, jag kan känna att det är en lite överskattad dag faktiskt. Alltså att man laddar inför den här dagen så mycket, att den ska vara så bra. Jag kan nästan tycka att den är lite för överhypad. Jag kan tycka att man ska ta den lite mer med ro. Så midsommar är faktiskt inte min favoritdag. Och jag själv är nykterist vilket gör att jag kan bli lite illa till mods med alla nubbar som man måste ta och pressen på sprit och alkohol. Jag skulle nog säga att jag avskyr midsommar.

Annons

Oj, såpass?

– Eller nej, avskyr är ju ett starkt ord. Men för min del som nykterist har midsommar varit en dag förknippad med lite ångest. För det är så mycket sprithets och alla nubbevisor och allt, och det är väldigt trevligt men för mig som har lite svårt att dricka alkohol så känner jag mig väldigt pressad av alla.

Vem får din midsommarkyss?

– Ida Warg och mina två barn. Och min hund.

Karl-Fredrik, 38:

Karl-Fredrik

– Vi firar midsommar hos våra vänner Joakim och Michael i deras sommarhus precis intill havet i Nyhamnsläge. Vi binder vackra kransar och äter och dricker gott i deras prunkande trädgård tillsammans med många fina vänner.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Mitt bästa midsommarminne är när vi firade midsommar hemma hos våra vänner Lotta och Sten. Den trevligaste och godaste midsommarlunchen övergick i grillmiddag med mycket gott vin och sedermera dessert i växthuset med ännu mer gott i glasen! Eter det cyklade vi mycket nöjda hem till Eklaholm i månens sken och en begynnande soluppgång.

Annons

Vad är ditt värsta midsommarminne?

– Det sämsta midsommarminnet är också ett av de bästa på ett vis. Det började ju så bra med en underbart mysig lunch i vår privata trädgård. Vår goda vän Lena, Petter och jag avnjuter en god sillunch med jordgubbar som avslutning. Efter det njuter vi av en drink i solstolarna hemma i privata trädgården. Då kör ett par husbilar förbi, tutar och ropar. Sen vänder de och kör sakta förbi trädgården med nervevad ruta. De filmar oss och upplevs inte alltför vänliga. De kanske inte visste hur man skulle uppföra sig, därav deras lite stressade uttryck.

Kjell Bergqvist, 71:

Kjell Bergqvist

– Jag är som vanligt hemma hos Tommy Körberg i Trosa. Där blir det full rulle!

Fredrik Steen, 51

Fredrik Steen

– Jag ska vara ute på vår ö i skärgården med en massa vänner och hundar, däribland LillaNymo. Vi ska ha en vanlig klassisk midsommar med midsommarbord, grilla korv, basta, bada och bara hänga med mat i centrum. Så vi hoppas på vädret!

Annons

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– Jag tycker varje midsommar blir den bästa. Man utvecklas ju, så varenda ny midsommar blir den bästa.

Vad är ditt sämsta midsommarminne?

– Ett brustet hjärta någon gång i tiden. Vi ska alla ha den erfarenheten någon gång.

Vem får din midsommarkyss?

– Givetvis min sambo Mikaela. Och LillaNymo. De får dela.

Janne Schaffer, 78

Janne Schaffer

– Då citerar jag min kamrat Björn J:son Lindh: ”Midsommar är amatörernas afton.” Jag tycker det är så tråkigt att fira midsommar. Jag tror fotbolls-EM håller på med matcher på midsommarafton, så det ska jag kika på.

Vad är ditt bästa midsommarminne?

– 1967 eller 1968 när jag turnerade med Gunnar Wiklund. Vi gjorde tre konserter på en kväll. Så gjorde man på den tiden, spelade i folkparkerna på midsommarafton.

Vem får din midsommarkyss?

– Haha. Gitarren får en stor varm kyss, naturligtvis.

FOTO: TT, TV4

Annons