TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Så botade Katrin Zytomierska sina vidriga hormonrubbningar

22 sep, 2017 
AvOla Brising
Katrin Zytomierska
Förr ville hon inte påverka sin kropp med hormoner alls. Men nu funderar Katrin på att börja knapra p-piller konstant för att helt slippa få mens.
Annons

I ”Relationspodden 2.0” berättar Katrin Zytomierska, 40, att hon har lidit av vidriga hormonrubbningar:

– Jag har nu efter min tredje graviditet fått extrema hormonrubbningar. Jag har inte kunnat leva med mig själv och jag har mått svindåligt. Den här sommaren har varit en känslomässig berg och dalbana för mig. Jag har slitit av mig håret för att jag inte har vetat vad jag ska göra.

Efter att ha sökt professionell hjälp blev hon rekommenderad att börja äta ett p-piller vid namn Yaz.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kände att, fan jag vill ju inte stoppa i mig hormoner. Men så pratade jag med den här barnmorskan som sa att det är faktiskt bra att stoppa i sig hormoner på ett sätt för att det minskar cancerrisken. Så jag provade till sist. Det var ungefär två månader sen och det har funkat. Jag har inte alls såna humörsvängningar längre.

Tidigare har Katrin inte velat använda p-piller alls, utan förespråkat en metod som kallas ”natural cycle” för att inte bli oönskat gravid. Men nu har hon till och med börjat överväga att ta mer p-piller än hon ska för att slippa de kraftiga blödningar hon normalt sett får då hon har mens. Detta efter att ha fått tips från sina Instagram-följare.

– Då började flera skriva till mig att skit i att ta raden med sockerpiller och börja på nästa karta direkt så har du aldrig mens.

Bingo Rimér, 42, tror att det kan ha sina fördelar för Katrin att knapra hormoner konstant:

– Spontant tycker jag det låter fantastiskt. En mens och PMS-fri  Katrin låter ju som ett mycket bättre alternativ.

Foto: IBL, Youtube

Annons