Så blir TV4:s nya kärlekssatsning Kärleken checkar in 2020

Så blir TV4:s nya kärlekssatsning Kärleken checkar in

Äntligen är det dags för ett nytt dejtingprogram!
TV4 slår verkligen på den stora trumman till hösten.
Kärleken checkar in är ett helt nytt experiment där singlar förhoppningsvis kommer kunna träffa den rätta!
Allt du vill veta om nya dejtingprogrammet Flirty dancing
Slå på ljud

Dejtingvärlden kan verkligen vara en hel verklighet för sig. Det är många singlar som tycker det är riktigt svårt att just dejta, för vad är egentligen ett bra tillfälle att träffa någon? Finns det någon specifik plats som är bättre än någon annan? Hur vet man det?

Frågan är ju hur länge en singel ska behöva vänta tills den rätta kliver fram?

När det gäller dejtingprogram är det något som det finns gott om på tv. Frågan är om det finns nog? Inte enligt TV4 som nu drar igång en ny kärlekssatsning!

Så kommer Kärleken checkar in gå till

Det nya programmet är med ett helt nytt koncept och kallas Kärleken checkar in.

Programmet kommer se ut på så vis att tittarna får följa två personer som är noggrant ihopmatchade singlar, och flyttar in i ett hus tillsammans. Tanken är att de där ska utforska om det finns några känslor som uppstår när de umgås något dygn eller fler. De är helt isolerade från omvärlden, vilket gör att de inte kan påverkas av något annat än dem själva.

En dejt mellan två personer ska vara i minst 24 timmar. Efter ett dygn får singlarna ett val, att stanna i huset eller lämna. Ett par singlar kan max tillbringa fyra dagar i huset tillsammans.

Deltagarna får varje dag göra valet om de vill stanna eller fortsätta utforska den potentiella nya relationen.

Hur ska tittarna kunna följa med på denna dejtingresa? Jo, allt dokumenteras av övervakningskameror – allt som sägs och görs!

Men! Om singlarna väljer att stanna kvar i huset och känslan av en slags förälskelse uppstår, så får de göra en resa ihop. Då helt utan kameror!

Kommer det att sändas live? Dessvärre inte.

– Programmet kommer att vara inspelat och singlarna väljer själva om de vill fortsätta dejten eller inte, säger Liv Sander, pressansvarig för Kärleken checkar in, till Hänt.

Kärleken checkar in

Ett kärlekspar myser på en äng. FOTO: David Zandén/Scandinav/TT

TV4:s ord om nya dejtingprogrammet

TV4 vill noga klargöra att de letar efter alla typer av singlar, då det är ett helt unikt experiment. Åldern? Det är verkligen bara en siffra. Det viktigaste är inte vem du är eller vad du söker, utan just att du söker och är nyfiken på att undersöka något helt nytt.

– Vi välkomnar alla singlar som letar efter äkta kärlek att söka till det här unika experimentet, säger Catrin Magnusson, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Det spelar ingen roll vem man faller för eller hur gammal man är. Det viktigaste är att man är redo att undersöka vad som uppstår efter det första trevandet mötet som alla dejter är.

Kärlek, bröllop

Kanske kan detta leta till giftermål? Vem vet! FOTO: Jörgen Wiklund/Scandinav/TT

Programmet har premiär i höst och känner du någon som borde söka, eller är du kanske själv sugen på att medverka? Skicka in din ansökan här!

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, David Zandén/Scandinav/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

FRÅN FÖRSTASIDAN