TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Så blir prins Oscars dop

06 apr, 2016 
AvCharles Thulin
Den 27 maj bärs lille prins Oscar till dopfunten i Slottskyrkan inför hundratals gäster. Prinsessan Sofia pekas ut som blivande gudmor.
Annons

2 mars kom lillprinsen Oscar till världen och nu har Victoria, 38, och Daniel, 42, bestämt datum för det mycket viktiga dopet i Slottskyrkan i Gamla stan. De kungliga dopen är stora högtider för kungafamiljen och enligt traditionen ska ceremonin äga rum inom tre månader från födseln.

På fredagen den 27 maj bärs Oscar till dopfunten inför hundratals gäster och många vänner från Europas kungahus kommer vara på plats.

Prins Oscar i mamma Victorias trygga famn. 27 maj ska han döpas i Slottskyrkan. Foto: Kungahuset

Länge planerade Victoria och Daniel att prins Oscar skulle döpas den 7 juni, alltså 70 år på dagen efter att morfar Carl Gustaf, 69, döptes i Slottskyrkan för 70 år sedan. Av praktiska skäl valde de att lägga dopet på fredagen 27 maj. Anledningen är att det blir lättare för representanter från Europas övriga kungahus att närvara vid dopet. Vickans bästis Mette Marit, 42, och Kronprins Haakon, 42, är garanterade gäster.

Annons

Vilka som blir faddrar är oklart men enligt Expressen är prinsessan Sofia, 31, en mycket trolig kandidat. Carl Philip, 36, är ju fadder till Estelle, 4.

2014 och 2015 ruckade prinsessan Madeleine, 33, och Chris, 41, på traditionen genom att ha dopen av Leonore, 2, och Nicolas, 1, i Drottningholms slottskyrka.

22 maj 2012 döptes storasyster Estelle i Slottskyrkan.
22 maj 2012 döptes storasyster Estelle i Slottskyrkan. Foto: IBL

Lillprinsen Oscars dop kommer däremot att likna syrran Estelles ceremoni väldigt mycket. Eftersom Victoria är vår nästa statschef är det en omöjlighet för henne att döpa sitt andra barn någon annanstans än i Slottskyrkan som invigdes 1754.

Enligt Expressen blir det ärkebiskop Antje Jackelén, överhovpredikanten Johan Dalman och hovpastor Michael Bjerkhagen som döper prins Oscar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons