Så blev Mustiga Mauri Hermundsson känd och därför bytte han namn

Så blev Youtubern Mustiga Mauri Hermundsson känd och därför bytte han namn

Mauri Hermundsson, eller Mustiga Mauri som många kallar honom, har tagit Youtube med storm då han delar med sig av sina olika matresor.
Men vem är egentligen Mauri? Vad gör han när han inte äter mat? Och hur blev han känd? Hänt svarar.

Mauri Hermundsson, 24, är en youtuber och journalist som tagit Youtube med storm. Följarna får där hänga med på hans matresor – och de älskar det.

Så blev Mauri känd

Kanalen som Mauri leder heter Uppdrag: Mat och är inriktad på just det – mat.

Han driver kanalen tillsammans med fotografen Filip Meneses och det var också med kanalen han blev ett känt ansikte för Sveriges befolkning. I skrivande stund har kanalen hela 322 000 prenumeranter och över 35 miljoner visningar.

Försöker äta som Edward Blom under en dag

Mauri försöker äta som Edward Blom under en dag. FOTO: Youtube

Nominerad till Stora journalistpriset

För sitt nytänkande och sin charm nominerades Mauri år 2019 till Stora journalistpriset. I vilken kategori? Jo, Årets förnyare såklart.

– Jag är nyfiken på massa saker, men framförallt på människorna, sa Mauri vid nomineringsceremonin och syftade på alla personer han träffar i och med sina matresor.

Men tyvärr gick det inte hela vägen då det blev Malin Mendel som plockade hem priset för sin SVT-programmet Världens sämsta indier. Dock är det ju en ära att ens bli nominerad!

Bytte namn som sjuåring

Något som inte alla har koll på om Mauri Hermundsson är att han bytte namn när han var sju år gammal. Tidigare hette han Vicktor, ett namn han som barn bestämde sig för att inte behålla.

Orsaken till namnbytet var att Mauri helt enkelt ville heta som sin dåvarande idol.

– Det var en kille i min by som var några år äldre som var så bra på fotboll, han kunde skjuta bollen högt upp i luften. Av någon anledning kände jag att jag ville heta som honom, har Mauri tidigare berättat för Aftonbladet.

Några som inte riktigt var stora fan av idén var Mauris föräldrar.

– Sen vägrade jag lyssna när de sa Vicktor och svarade bara om de använde Mauri.

Efter några veckor gav Mauris föräldrar upp.

– Min pappa hade dessutom drömt att jag skulle heta Mauritz dagen innan jag föddes. Så de kände väl att det var okej, avslutade Mauri Hermundsson till Aftonbladet.

Leder TV4:s nya satsning LEGO Masters

Det nya tv-programmet LEGO Masters går ut på att flera lag tävlar om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Mauri fick ära att leda programmet och knockades av deltagarnas förmågor.

– Sverige är ganska litet men det är uppenbart att det finns många skickliga legobyggare. Vi blev chockade när vi insåg vilken nivå de faktiskt håller, säger Mauri i ett pressmeddelandet och fortsätter:

– De är verkligen inte bara folk som gillar att bygga lego, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet.

Magnus Göransson och Mauri Hermundsson

Magnus Göransson och Mauri Hermundsson i LEGO Masters Sverige 2020. FOTO: TV4

Mauri får sällskap i programmet av domaren Magnus Göransson, som i vanliga är designchef på LEGO.

FOTO: TV4 pressbild, TV4

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!