avslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjaravslöjar

Robert Wells relation med Lotta Engberg – så känner de varandra

26 sep, 2021 
ROBERT WELLS, LOTTA ENGBERG
Robert Wells och Lotta Engberg har känt varandra i många år, närmare bestämt ända sedan 1983!
I en exklusiv intervju med Hänt berättar han nu om relationen till den populära Bingolotto-programledaren.
Annons
Robert Wells om relationen till Lotta Engberg
Robert Wells om relationen till Lotta Engberg

Robert Wells, 59, har en framgångsrik karriär bakom sig. Förutom att vara kapellmästare så minns du säkert också hans succé-år i Så ska det låta där han var pianist. I våras kunde vi även se honom i programmet Masked singer – där Robert uppträdde utklädd till korp.

Redan i tidig ålder märkte Robert att han var intresserad av musik och sökte därför till Adolf Fredriks musikklasser, därefter utbildade han sig vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Under 80-talet ackompanjerade han många svenska artister, bland andra Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams. Senare satsade han istället på en solokarriär och fick hiten Upp på berget som hamnade på Svensktoppen. Faktum är att då hade Lotta Engberg, 58, ett finger med i spelet!

Doktor Mikael fick kritik efter sin medverkan i Bingolotto

Ett program som många förknippar Lotta med är ju Bingolotto. Men under sommaren har hon däremot lyst med sin frånvaro i programmet och istället har Casper Janebrink och Agneta Sjödin hoppat in. Det hela berodde på att Lotta och kollegan Stefan Odelberg helt enkelt skulle få lite sommarledigt.

Annons

Däremot har Lotta ändå på sätt och vis representerat lotto-spelet. Hennes sambo doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström har nämligen klivit in och upplyst tittarna om sommarplågor. Med glimten i ögat har han gått igenom hur man ska göra om man till exempel får en fästing.

Att doktor Mikael medverkade i programmet verkade uppskattas av de flesta, medan vissa ifrågasatte hans medverkan.

”Mikael passade inte in där. Det är väl Lotta som ville det.”, skrev en tittare.

”De jobbar ju skift han och Lotta. Nu e det la Mikael som skall dra in stålarna så att han och Lotta har råd med sitt boende, kontentan "MER REKLAM"”, skämtade en annan tittare.

Så är Robert Wells och Lotta Engbergs relation

Under sommaren har Lotta istället underhållit tittarna med att sjunga allsång i Lotta på Liseberg. Någon annan som också har ett stort musikintresse är ju Robert Wells och nu berättar han för Hänt om deras relation.

Annons

– Lotta var med på min första svensktopps-låt. Då körade hon, och det är nog enda gången vi stött på varann, säger Robert till Hänt innan han utbrister:

– Eller nej vänta nu! Vi jobbade ihop när hon var med på Kina-teatern när jag satt i orkesterdiket, då var hon på scen i en grupp och även Rocky horror show, 1983 var det.

Det är dock inte de enda gångerna Robert och Lotta kommit i kontakt med varandra. Under alla dessa år så har de ju setts på diverse olika sändningar av Bingolotto och Lotta på Liseberg.

– De gånger det har hänt att man setts är i Bingolotto eller för några år sedan, när det var Lotta på Liseberg, säger Robert Wells och fortsätter:

– Hon är riktigt bra och det folk inte vet är att hon har ju sånt grymt gehör, så hon är riktigt bra!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons