TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hanna Alström och Sara Alström som spelat Lina Dahlén – så är de släkt

16 aug, 2021 
Hanna Alström och Sara Alström är systrar
Skådespelerskan Hanna Alström, nu aktuell i Agatha Christies Hjerson, och före detta skådespelerskan Sara Alström, känd för sin roll som Lina Dahlén i tv-serien Rederiet, är släkt.
Frågan är på vilket sätt de är släkt? Hur är deras relation?
Annons
Fem anledningar till att vi älskar Helena BergströmBrand logo
Fem anledningar till att vi älskar Helena Bergström

Skådespelerskan Hanna Alström, 40, är just nu högaktuell i nya tv-serien Agatha Christes Hjerson på C More. Där spelar hon rollen som Klara, detektiven Hjersons parhäst. Hanna har länge arbetat som skådis och har på senare tid hyllats för sina roller i bland andra filmerna Kingsman: The Secret Service, Ted – För kärlekens skull och Sameblod.

En annan skådespelerska med samma efternamn är Sara Alström, 45, som många kan känna igen som Lina Dahlén i tv-serien Rederiet. Hon har även medverkat i populära tv-serierna Vänner och fiender och Vita lögner.

Hanna och Sara har samma efternamn, och ja, de är släkt!

Familjen Dahlén i Rederiet
Familjen Dahlén i Rederiet.

Om man tycker att Hanna och Sara är lika är det inte alls konstigt. De är inte bara släkt utan faktiskt syskon.

Sara och Hanna Alström

Sara Alström arbetar inte längre som skådespelerska

Även om systrarna valde lika väg att gå gällande skådespelaryrket så verkar Sara ha svängt av lite från den stigen. Hon jobbar inte längre med film eller teater utan har bytt riktning helt.

Annons

– Jag känner mig mer harmonisk nu och har bytt karriär helt. I dag jobbar jag som säljare och allt i allo och jag marknadsför ekologiska hudvårdsprodukter, har Sara tidigare berättat för Hallands Nyheter. Hon fortsatte:

– Med barn behöver jag regelbundna arbetstider och veta att pengarna kommer varje månad. Det roligaste med jobbet är kontakter med människor.

FOTO: Johan Paulin/TV4/C More, SVT

Annons