Så är Erik Haag och Lotta Lundgrens relation idag

Lotta Lundgren och Erik Haag

För fyra år sedan erkände Erik Haag och Lotta Lundgren att de är ett par.
Eftersom de båda har barn sedan tidigare relationer har de haft en del att reda ut – så här ser deras familjeliv ut idag.
Lotta Lundgren och Erik Haag
Slå på ljud

Tv-profilen Erik Haags, 52, förhållande med Lotta Lundgren, 49, har skapat stora rubriker genom åren. Duon har gjort en rad tv-program ihop, som bland annat Landet brunsås och Historieätarna. Efter att ha jobbat tillsammans i flera år blev de ett par och 2016 bekräftade de relationen.

Två år dessförinnan hade Erik genomgått en skilsmässa från författaren Martina Haag, 56. Strax efter uppbrottet släppte Marina boken Det är något som inte stämmer, som handlar om en kvinna som blir bedragen av sin man.

I tv-serien Rapport från 2050, som sändes tidigare i år, valde paret att skämta om den uppmärksamhet deras förhållande har fått. I en sketch ställer TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, en väldigt laddad fråga till paret.

– Men hur kändes det när den där boken kom ut, som din exfru hade skrivit, säger Jenny, varpå Erik och Lotta hoppar ut ur den bil som de alla sitter i.

Erik och Lottas hemliga liv

I samma veva som Erik och Martina gick isär separerade Lotta Lundgren från sin tidigare make Martin Johansen. Efter skilsmässan skaffade Lotta en egen lägenhet i centrala Stockholm, där hon än idag bor när det är mammavecka för barnen Måns och Mimmi.

Erik och Lotta lever som särbor och bor tillsammans varannan veckan, vilket Lotta tidigare har berättat i podcasten Della Q. Hon avslöjade då att de håller till i pojkvännens hus i skärgården när de väl får tid ihop. Paret är dock väldigt försiktiga med att dela med sig av detaljer om sitt förhållande.

– Det är boende som liksom doftar privat, här ser man inte en käft på en vecka, sa Lotta i podden när hon beskrev Eriks hus.

”Lever ett jättekonstigt dubbelliv”

Att Erik och Lottas vardag skiljer sig från normen är något Lotta Lundgren var väldigt öppen med när hon i höstas gästade podcasten Mina vänner-boken.

– Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv där jag varannan vecka, när mina barn går i skolan, bor i Midsommarkransen. Så fort på fredagen när det är klart så åker vi iväg 7-8 mil till en ö i skärgården som heter Mörkö, där Erik bor, sa hon då. 

Hur Erik Haag löser situationen med sina barn, Jackson, LuciaDiana och Dino, som han har ihop med ex-hustrun Martina, är dock oklart.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN