Så ändrar TV4 Lotta på Liseberg efter Curt-Eric Holmquists bortgång

Lotta Engberg & Curt-Eric Holmquist

Det var tidigare i veckan som svenska folket möttes av det tragiska beskedet att kapellmästaren Curt-Eric Holmquists somnat in. Nu ändrar TV4 Lotta på Liseberg efter tv-profilens bortgång.

Den folkkära tv-profilen Curt-Eric Holmqvist blev känd för svenska folket när han medverkade i Go’morron Sverige i mitten på 1980-talet. Sedan dess har han jobbat som dirigent och kapellmästare, och är bland annat känd från allsångsprogrammet Lotta på Liseberg som han gjort tillsammans med vännen och kollegan Lotta Engberg.

Men den 21 juli möttes det svenska folket av den tragiska nyheten att Curt-Eric somnat in. Detta efter att han kämpat mot akut myeloisk leukemi under en tid. Han blev 73 år gammal och sörjs idag av många.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta Engbergs sorg efter vännens död

Lotta och Curt-Eric var nära kollegor och i en intervju med Göterborgsposten berättar Lotta nu om den stora sorgen hon känner efter att han gått bort.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt. Han var intelligent, genommusikalisk, en fantastisk pianist. Han var som en spillevink, det bodde en liten pojke i honom, berättar hon för tidningen innan hon fortsätter:

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger hon

Så ändrar TV4 Lotta på Liseberg efter Curt-Erics död

Lotta och Curt-Eric har jobbat tillsammans i många år och hann med åren bli väldigt nära. Just därför vill Lotta tillägna en hyllning till sin nära vän och i måndagens program av Lotta på Liseberg kommer hon att göra just det. På programmets Instagram berättar de om beslutet.

”Lotta på Lisebergs skapare och kapellmästare Curt-Eric Holmquist har gått bort efter en tids sjukdom. Våra tankar går till hans anhöriga. I måndagens program kommer Lotta Engberg att hylla och minnas hennes "vän och mentor". Vila i frid”, berättar de under en bild på programledaren och Curt-Eric.

Och i kommentarsfältet är det många som sörjer att kapellmästaren inte längre finns vid livet.

”Så sorgligt!”, skriver bland annat en följare.

”Vila i frid Curt-Eric”, skriver en annan.

Vad Lotta och Lotta på Liseberg-gänget kommer att göra för Curt-Eric återstår att se, men vi är säkra på att det kommer bli väldigt fint.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom kungafamiljens nya familjebild sommaren 2021

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönen har träffat kärleken på nytt – egna orden om lyckan