ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ryan blev lite snuvig – slutade med att han tvingades ta bort sina ben

20 okt, 2023 
Ryan Lines.
1-åriga Ryans föräldrar tog det först inte så allvarligt när han fick snuva och ont i halsen.
Men vad de inte visste var att det var början på en mardröm för familjen.
Nu vill mamma Jess varna andra föräldrar för de dolda symptomen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bilisten bromsar framför en hund – skickar motorcyklisten flygandeBrand logo
Bilisten bromsar framför en hund – skickar motorcyklisten flygande

När den 13 månader gamla Ryan Lines från Australien fick ont i halsen och rinnande näsa för knappt ett år sedan var hans föräldrar till en början inte så oroliga.

Det hade gått ungefär en månad sedan hans första födelsedag när lilla Ryan vaknade upp med förkylningssymptom, men han var fortfarande sitt vanliga glada jag berättade hans mamma Jess Lines enligt The Sun.

– På eftermiddagen började han dock bli lite varm och han var inte riktigt sig själv. Han blev väldigt klänning och tjatig.

När 1-åringen också fick svårt att hålla sig själv uppe åkte föräldrarna in med honom till sjukhus. Men där sade läkaren att han antingen höll på att få tänder eller att han fått en förkylning och skickade hem familjen.

Annons

Tvingades till hjärt- och lungräddning

Men morgonen efter märkte de att Ryan fortfarande mådde dåligt och mamma Jess åkte in med sonen till sjukhuset igen.

– Innan vi visste ordet av flögs vi med ett flygplan till närmaste större stad eftersom vår lilla pojke blev mycket sämre så snabbt, säger mamma Jess enligt The Sun.

13 månader gamla Ryan hade drabbats av streptokocker som plötsligt försatt honom i septisk chock.

Han fick hjärtstillestånd och genomgick HLR. Samtidigt fick den lilla pojken också omfattande blodproppar i händerna och underbenen, vilket gjorde att vävnaden där dog.

Han var tvungen att amputera båda benen och några av sina fingrar för att överleva.

– Det känns helt sjukt för mig nu att jag först tänkte att han bara hade en vanlig förkylning, till att det utvecklades till något så allvarligt, säger mamma Jess till ABC News.

”Han försöker ta några steg”

Hans föräldrar uppmanar nu andra småbarnsföräldrar att lita på deras magkänsla om de känner att något är fel och att känna till tecknen på sepsis.

Flera operationer senare har nu lilla Ryan, i dag nästan två år gammal, återhämtat sig och mamma Jess berättar att han är en busig liten kille.

Ryan måste nu förlita sig på proteser som han fått för sina ben, något hans föräldrar försöker vänja honom vid.

– Han går inte med dem än, men han försöker ta några steg med dem, säger mamma Jess.

Ryan kommer förmodligen behöva använda sig av en rullstol någon gång och mamma Jess konstaterar att sonen har en ”livslång resa” framför sig.

FOTO: INSTAGRAM

Annons