Runar Söögard tvingas att byta fängelseanstalt – för andra gången

Runar Söögard är ex-make till Carola Häggkvist. I dagsläget avtjänar han ett fängelsestraff, men har nu tvingats att byta anstalt – för andra gången.
1:32

Efter reklamen: Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

(1:32)

Slå på ljud

Runar Söögard, 54 är en norsk predikant men kanske mest känd för att vara ex-make till artisten Carola Häggkvist, 53, då deras tidigare äktenskap har varit bland de mest omskrivna i Sverige.

Nu är det över 20 år sedan de gick skilda vägar efter en turbulent tid tillsammans med många dramatiska vändor.

Runar släppte år 2020 en självbiografi där han svartmålade sin ex-hustru, och i samband med boksläppet uttalade han sig till norska VG och menade på att Carola har ljugit om den verkliga anledningen till att de gick skilda vägar:

– I underhållningsbranschen i Sverige vet människor vad som var orsaken till uppbrottet. Men jag tror inte att jag ska prata öppet om det än. Sanningen kommer alltid att komma fram till slut.

Runar dödade Carolas katt

Men en kort tid efter att Runar Sögaards bok släpptes med diverse anklagelser valde två av hans ex-fruar att kommentera situationen. Tillsammans gjorde Carola och Jessica Panzar, 47, ett gemensamt uttalande i ett mail till Expressen:

”Både, Carola och Jessica Panzar, som varit gifta med honom väljer att inte ta del av hans texter av djupt personliga skäl då tiden med honom gjort och fortfarande gör tillräckligt med stor skada i deras liv.”

Carola har bland annat tidigare anklagat Runar för att ha dödat hennes katt. Det berättade hon till tidningen Metro år 2011:

– Men det var värre för mig när han sköt min katt, han gillade inte den så bra. Det var väldigt länge sedan det hände och det får stå för honom, sa Carola då.

Och flera år senare erkände Runar till slut sanningen.

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket, sa han i podcasten Bathina – en podcast.

Anledningen till att han dödade katten är oklar, enligt Carola tyckte ex-maken inte om katten, men enligt Runar själv var den sjuk, det sa han i ett tidigare uttalande till Svensk dam.

– Det fanns en bakgrund till varför jag sköt den. Jag och Carola borde ha tagit den till veterinären för länge sedan. Men vare sig hon eller jag tog ansvaret för kattens bästa. En dag så rann bägaren över för mig. Det är någonting jag har ångrat, sa han då.

Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

Se klippet här!

Tvingas byta anstalt efter hot

Runar sitter idag i fängelse sedan en tid tillbaka. I februari 2019 dömde Nacka tingsrätt honom till fängelse i ett år och åtta månader, för grovt bokföringsbrott och skattebrott.

Men nu tvingas han att byta anstalt av säkerhetsskäl, enligt Kriminalvårdens beslut beror omplaceringen på att han utsatts av hot från andra fångar.

Och det är heller inte första gången som Runar måste omplaceras. Han har tidigare tvingats att byta till en anstalt med högre säkerhetsklass efter att upprepade gånger ha misskött sig och samlat på hela fem varningar.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!