Runar Sögaards egna ord om nya fängelsedomen

Runar Sögaards egna ord om domen

Runar Sögaard har dömts till fängelse för grovt bokföringsbrott och skattebrott. Nu berättar han själv om domen, och nekar till brott.

Under gårdagen var Expressen först med att rapportera om att tv-profilen och pastorn Runar Sögaard, 51, döms till fängelse för grovt bokföringsbrott och skattebrott. Han får också näringsförbud i fem år framöver. Runar själv nekar till brott.

– Jag är inte orolig, jag tar det här med en axelryckning. Rättegången är felaktigt genomförd, säger Runar Sögaard till Expressen.

Det var i december som Aftonbladet meddelade att Runar blivit åtalad för grovt bokföringsbrott, skattebrott och urkundsförfalskning. Nu döms han på de två första punkterna, men frias från misstankarna om urkundsförfalskning.

Enligt Aftonbladet skriver rätten följande i domen:

”Brotten är grova eftersom brottsligheten avsett betydande belopp, skett systematiskt över flera räkenskapsår och genomförts i skatteundandragande syfte”.

I ett inlägg på Facebook berättar Runar nu själv om domen och det som skrivits i media.

I strid mot all rättspraxis, så beslutade Nacka Tingsrätt att genomföra en rättegång mot mig i ett bolag där jag personligen aldrig har varit juridiskt ansvarig eller haft några deklarationsfullmakter”, skriver Runar i inlägget och fortsätter:

”Trots att huvudvittnet inte kunde närvara och höras, och min advokat och jag inte medverkade p g a att rättegången därför inte kunde bli rättvis och motbevisa åklagarens osannolika påståenden, så valde de att genomföra rättegången trots allt.”

För att bevisa att Runar är oskyldig till brott begärde försvaret att hans pappa, som sitter i bolagets styrelse, skulle vittna under rättegången.

– Man begärde ett nytt förhör med pappan men tingsrätten avslog det, berättar Leif Gustafson, Runar Sögaards advokat, för Aftonbladet och fortsätter:

– Vi tycker att det är ett felaktigt beslut och resultat, tingsrätten valde att handlägga målet på ett sätt som inte var acceptabelt. Han hade viktiga uppgifter att lämna och nu fick han inte med det i målet.

Advokaten meddelar även till Aftonbladet att domen kommer att överklagas.

Hänt har sökt Runar.

LÄS MER: Runar Sögaard döms till fängelse

LÄS MER: VINN BILJETTER TILL MELLO-FINALEN!

FOTO: TT/IBL

SENASTE NYTT!