Runar Sögaard döms till fängelse: "Han har haft väldigt otur"

Kändispastorn Runar Sögaard döms till två månaders fängelse. Det beslutade Nacka tingsrätt idag.

Det blir två månader bakom lås och bom för kändispastorn Runar Sögaard, 47. Idag dömdes han till fängelse av Nacka tingsrätt för bokföringsbrott.

Runar har fått två månaders fängelse. Foto: IBL

Runar har fått två månaders fängelse. Foto: IBL

Det är tredje gången han döms för samma brott som bland annat grundar sig att han inte har lämnat in årsredovisningar i tid.

”Han har, enligt tingsrättens bedömning, därför haft uppsåt till båda gärningarna. Sammanfattningsvis är åtalet för två fall av bokföringsbrott styrkt. Brotten kan inte bedömas som ringa.”

I ett mejl till Expressen ger Runar sin syn på saken:

“För det andra så vittnade bolagets redovisningsbyrå under ed och berättade att orsaken till förseningen var deras och inte min. Domen kommer att överklagas”, skriver Sögaard som hänvisar vidare frågor till sin advokat. Självklart anser jag att domen är mycket märklig! Rätten anser att det gjorts med uppsåt av mig trots att redovisningsbyrån under ed vittnade och berättade att det var deras fel på grund av personalproblem och personalbrist. Det kan man minst sagt säga när rätten inte tagit hänsyn till att redovisningsbyrån tydligt sagt att detta berott på deras problem och inte på mig”

Även advokat Leif Gustafson anser domen vara konstig.

– Jag tycker att det är en för sträng bedömning utifrån det som sades i rätten. Det är onekligen på det sättet som står i domen att han tidigare dömts för att han varit sen med redovisning. Men han har haft väldig otur med redovisningskonsulter, och då tycker inte jag man ska åka i finkan för den saken, säger han till Expressen.

SENASTE NYTT!