ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ronny Svensson ersätter Hans Wiklund efter sjukdomsbeskedet

21 mar, 2023 
HANS WIKLUND, EMMA WIKLUND
Hans Wiklund ligger på sjukhus och vårdas för en hjärnblödning. Nu avslöjas det vem som ersätter honom i radioprogrammet Morgonrock med Jonas och Hans Wiklund.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ronny Svenssons relation till Steffo Törnquist: ”Munhuggas”Brand logo
Ronny Svenssons relation till Steffo Törnquist: ”Munhuggas”

Radio och tv-profilen Hans Wiklund, 58, är programledare för radioprogrammet Morgonrock med Jonas och Hans Wiklund, som sänds varje vardagsmorgon på radiostationen Rockklassiker.

Den senaste tiden har dock varit allt annat än lätt för radioprofilen och under tisdagen kom beskedet att han vårdas på sjukhus för en hjärnblödning.

”Vår älskade Hans ligger sedan förra veckan inlagd på sjukhus efter att utan förvarning drabbats av en hjärnblödning. Han får bästa tänkbara vård. Vi ber om förståelse för att vi inte kan svara på frågor. Tack för omtanke”, skrev hustrun Emma Wiklund, 54, på Instagram.

Hans och Emma Wiklund har varit gifta sedan 2003 och har tillsammans två barn – dottern Tyra och sonen Elis.

Annons

Ronny Svensson är Hans Wiklunds ersättare

Sedan en tid tillbaka är Hans nu inlagd på sjukhus och vårdas intensivt. Nu kan Hänt berätta vem som kommer ersätta honom i radioprogrammet.

”Denna vecka hoppar Ronny Svensson in som vikarie på morgonen på Rockklassiker.”, skriver radiokanalen i ett meddelande till Hänt.

Ronny Svensson, 62, är välkänd för svenska folket, åtminstone för dem som kollar på Nyhetsmorgon. De senaste 22 åren har han nämligen jobbat i programmet och recenserat filmer.

Men det är inte bara film som intresserar Ronny, passande nog så ligger även musik och speciellt rock, honom varmt om hjärtat. Han har nämligen jobbat på Rockklassiker och på 80-talet var han trummis i rockbandet Kai Martin & Stick!. Gruppen gav ut fem LP-skivor.

Ronny Svensson om att ta över Hans Wiklunds roll

Ronny har tidigare berättat för Hänt om ett minne från tiden i rockbandet, det är nämligen något som syns på honom än idag – hans guldtand!

Annons

– Den är en gammal trumslagar-skada. Jag är ju gammal trumslagare, jag satt och jonglerade med trumstockarna i repsalen. Det var roligt fram tills att jag slant lite och slog i den i tanden. Den dog direkt, så det var rotfyllning och tanden blev ännu stelare och till slut gick den av, har Ronny berättat för Hänt och konstaterade:

– Då satte jag in den här guldtanden istället.

Nu berättar Ronny själv för Hänt om hur det känns att hoppa in som programledare i radioprogrammet.

”Ja, jag jobbade förra veckan och hoppar in torsdag/fredag denna veckan. Det är dubbla känslor inför uppdraget, samtidigt som det är kul att vara tillbaka på mitt gamla jobb igen (det var många år sedan) så är det under väldigt tråkiga omständigheter…”, skriver Ronny i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons