Artikeln innehåller reklamlänkar

Roger Pontares hälsokamp – efter mystiska sjukdomen

För tre år sedan vaknade Roger Pontare upp med extremt svullna ögon efter en ansiktsbehandling.Än idag har schlagerlegenden problem efter den mystiska reaktionen som tvingat honom till operation. – Det är svårt när man inte får någon form av diagnos, säger han.

För tre år sedan drabbades Roger Pontare, 67, av en mystisk hudåkomma. En morgon vaknade han plötsligt med kraftiga svullnader kring ögonen.

– Jag fick en allergichock efter en ansiktskräm som jag inte tålde någon ingrediens i. Så ögonen svullnade ju upp något så kolossalt, berättar han nu för Hänt.

Ingen läkare förstod vad den mystiska reaktionen berodde på eller vilket ämne artisten är allergisk mot. Till slut fick Roger Pontare nog efter att ha testat flera olika mediciner och metoder. Han tog beslutet att operera bort hudsvullnaderna, vilket var riskabelt då det inte fanns någon diagnos. Men operationen gick bra och trots att det tagit väldigt lång tid för artisten att återhämta sig börjar han nu se resultat.

– Detta har varit en lång resa att hålla på med i snart tre år, jag vill bara veta vad jag är allergisk mot, säger han.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Väntar på provsvar från specialistläkare

Idag mår artisten betydligt bättre, men svullnaderna och problemen är till viss del kvar.

– Jag är inte riktigt bra än men det går ju åt rätt håll. Det har tagit helt sjukt lång tid, säger han.

Han har valt att använda sig av tonade glasögon för att slippa blickarna och frågorna om svullnaderna, samtidigt som han vill att hans fans ska vara upplysta om vad som hänt.

– Det är jobbigt. Jag vill ju att mina fans ska veta varför jag har på mig sådana här glasögon ifall jag möter dem. Jag hade kunnat ha mina linser, men när jag ska uppträda vill jag gärna slippa frågorna om hur mina ögon mår och det är därför jag kör på dessa, säger han.

Det jobbigaste idag är dock ovissheten att inte veta vad som är fel.

– Det är svårt när man inte får någon form av diagnos, man vill bara ha reda på vad det där. Det hänger ju med en hela tiden och blir så långvarigt. Nu har en specialistläkare tagit prover så vi får se vad resultatet blir.

Men det påverkar dig inte under dina spelningar? 

– Nej absolut inte det fixar jag. Man ska aldrig ge upp, säger Roger Pontare.

FOTO: TT/TV4

SENASTE NYTT!