Roger Pontares förvandling – efter mystiska sjukdomen

För fyra år sedan vaknade Roger Pontare med stora svullnader runt ögonen. Läkarna står än idag frågande till vad han drabbats av.

Artisten Roger Pontare, 68, gör comeback i schlagersammanhang. Nu avslöjar Melodifestivalens Instagramkonto att den folkkära stjärnan intervjuats i programmet Melodifestivalen: Dagen efter som kommer att sändas i SVT dagen efter den stora finalen.

”Igår intervjuade Sofia massa Hall Of Fame-legendarer & det kommer visas i Melodifestivalen: Dagen Efter”, skriver de i sitt inlägg.

På bilden kan man dock se spår av den mystiska sjukdom Roger Pontare drabbades av för fyra år sedan. Han har tidigare berättat för Hänt om hur han en morgon vaknade upp med kraftiga svullnader kring ögonen.

– Jag fick en allergichock efter en ansiktskräm som jag inte tålde någon ingrediens i. Så ögonen svullnade ju upp något så kolossalt, berättade han för Hänt sommaren 2019.

Roger Pontare

Roger Pontare drabbades av den mystiska sjukdomen för fyra år sedan, läkarna har fortfarande inte hittat vad som orsakat de svullna ögonen.

Roger Pontares insats för att rädda ögonen

Roger Pontare sökte vård, men läkarna stod svarslösa. De kunde inte hitta orsaken till de svullna ögonen som Roger led av, och trots att de försökte behandla med olika mediciner och metoder blev det inte bättre.

Till slut gick det så långt att Roger Pontare beslutade sig för att operera bort hudsvullnaderna, trots att de fortfarande inte visste vad de berodde på. Operationen var riskabel, men ingreppet gick bra.

Förra sommaren mådde Roger Pontare bättre och återhämtade sig fortfarande från operationen. Ögonen är fortfarande svullna till en viss del och problemen är inte helt borta. För att slippa blickar och frågor har Roger Pontare valt att använda tonade solglasögon, men samtidigt vill han prata om sina problem.

Roger Pontares oro över mystiska sjukdomen

Det största problemet är dock inte de svullna ögonen, utan att inte veta vad det är han reagerade på som utlöste det hela.

– Det är svårt när man inte får någon form av diagnos, man vill bara ha reda på vad det där. Det hänger ju med en hela tiden och blir så långvarigt. Nu har en specialistläkare tagit prover så vi får se vad resultatet blir, berättade Roger Pontare.

Roger Pontare Andra chansen 2020

Roger Pontare gästade välkomstminglet inför Andra chansen i Eskilstuna.

Roger Pontare var på plats i Eskilstuna när kommunen under torsdagen bjöd in till välkomstmingel inför Andra chansen som går av stapeln på lördag.

FOTO: Naina Helén Jåma/TT, Pontus Orre/TT

 

 

 

SENASTE NYTT!