Roger Nordins nya kärleksbesked efter uppbrottet

Roger Nordin

Han är Sveriges populäraste radioröst.
För Hänt talar Roger Nordin ut om självföraktet, kärlekslivet – och sin dragning till bävrar.

Radioprataren Roger Nordin, 43, avslöjar sitt bästa knep för att gå vidare efter ett uppbrott – och ger nu besked om relationsstatusen idag.

Roger Nordin är radiopratare på Rix FM

Roger Nordin är radiopratare på Rix FM

Hur står det till världens bästa Roger?

– Jag sitter här – livrädd för coronaviruset. Annars är det bra!

Radiopratare kommer och går, men du består och radiolyssnarna, kändisarna och vi i kändispressen älskar dig. Upplever du ofta att folk smörar för dig?

– (Skratt). Jag är urusel på att se om någon raggar på mig och jag är urusel på att se om någon smörar för mig. Kanske beror det på att jag vill vara naiv och ovetande. Det är mest folk i min omgivning som under åren varnat mig för diverse golddiggers. Inte för att jag har något guld, men…

Känner du dig som en ovanligt lyckad person?

– Nej, tvärtom. Jag går ständigt runt med akademiska komplex och tycker att jag är dålig på väldigt många saker. Jag kan knappt två språk och jag måste nästan ha hjälp för att skruva i en glödlampa.

Har du haft någon period i ditt liv då du känt dig som en pestråtta som alla skyr?

– Ja, flera. Det där har gått i perioder. Yrkesmässigt har det varit upp och ner i karriären. Under en period hade jag en chef som ville byta ut alla programledare på radion. Han hade kommit på att ”vi skulle byta målgrupp”. Då var jag på vippen att flytta hem till Gävle. I det läget vände jag mig till cheferna över honom och sa: ”Försvinner inte han så säger jag upp mig”. Då försvann han…

Senaste gången du och jag pratade hade du precis separerat från din dåvarande kille. Du hängde läpp men påminde dig om att livet trots allt går vidare. Hur mår du nu – ett år senare?

– Det är ju sommar och allt känns lättare. Den där berg-och-dalbanan som kallas livet är bara att acceptera. Jag börjar vänja mig. Man får se det positiva i dalarna. Det kittlar skönt i mellangärdet.

Är du fortfarande solokvist?

– Nej. Men relationen till min hund skulle jag vilja beskriva som Facebook, ”It´s complicated”. Hon vägrar nämligen sluta äta gräs och jucka på främlingar.

Ryktet säger att du brukar byta bostad efter varje kraschat förhållande. Stämmer det ryktet?

– (Skratt). Ja, det gör det. Ibland är det bra att vända blad och gå vidare. Det kallas för ”Roger Nordin-metoden” och det är en fungerande metod. Jag kan faktiskt gå i god för det. När man flyttar går man vidare i livet. Man kan byta bil också – eller ta tag i ett renoveringsprojekt. Man får annat fokus i hjärnan, liksom.

När du bodde i Hammarby Sjöstad hade du bävrar utanför balkongen. Saknar du bävrarna?

– Ja, det gör jag faktiskt. Bäver är mitt favoritdjur. Jag har säkert 20 filmsnuttar i min mobil där jag filmat olika bävrar. Det händer att jag går förbi min gamla lägenhet bara för att få se bävrarna. Bävrar är alltid lika fascinerande. Vet du förresten att bävrar kan vara farliga? Man ska vara rädd för bävrar. Jag har hört talas om attackbävrar i Ukraina!

Cyklar du till jobbet?

– Nej, jag kör bil. Jag tror att jag skulle dö ganska fort om jag cyklade, jag skulle nog vara en trafikfara. Jag undviker sparkcyklar och allt som går på hjul. Det är inte min grej, tror jag. Fast jag funderar faktiskt på att skaffa en skateboard.

Laila Bagge och hennes kärlek Korosh Kananian

Roger Nordin är lika sugen på Laila Bagges kille Korosh Kanian som Laila själv…

Har ett gott öga till Laila Bagges kille Korosh Kananian

Vem är sexigast på din arbetsplats?

– Senaste tiden har jag knappt sett någon kollega på grund av – du vet vad… Nästan alla jobbar ju hemifrån. Rix MorronZoo gör vi fortfarande i radiostudion. I övrigt är det tomt på varje våningsplan. Annars skulle jag säga Josefin Crafoord. Henne skulle jag ligga med vilken dag som helst – bara det hade pirrat till på det sätt som hon vill att det ska pirra till på.

Har du någonsin varit pilsk i din radiokollega Laila Bagge?

– Nej, men hennes kille Korosh ligger farligt till.

Vad är det klokaste Laila sagt till dig?

– Hon har sagt jättemånga kloka grejer. Hon är väldigt rak och ärlig – framför allt i svåra stunder vilket jag behöver höra då. Om man inte vill gräva ner sig så ska man umgås med Laila. Hon gör plågan kort. När jag blivit dumpad, till exempel, försöker hon att säga som det är: ”Han är inte kär i dig längre, det kommer aldrig bli du och han igen, glöm honom!”. Laila är extremt rak! Det är bra ibland.

Vad föraktar du hos dig själv?

– Jag har slutat med sådant, faktiskt. Självhat är jobbigt och har kostat mig en förmögenhet hos terapeuten. Numera brukar jag tänka som Tomas Andersson Wij, artisten. ”Livet vill mig inget ont” lyder en av hans textrader. Det är liksom inte meningen att jag ska må dåligt. Livet vill mig inget illa. Det kommer att gå bra! Tänker man så blir alltsammans lite enklare.

 

Roger Nordin Anders Tegnell

Roger Nordin tänker ofta på statsepidemiolog Anders Tegnell.

Roger Nordin: Tänker ofta på Anders Tegnell

Vem tänker du oftast på?

– Får man säga sig själv?

Nej.

– Jag tänker oftast på Anders Tegnell. Det börjar nästan bli jobbigt.

Vad är det märkligaste du stulit?

– Ibland har jag varit iväg och köpt skitmycket blomjord på sådana där ställen där man får ”plocka själv” och lägga grejerna i bilen. Då har jag fått med mig några extra blomjordspåsar.

Vem i kungafamiljen tycker du är störst mupp?

– Ingen verkar vara muppig, jag tycker mest synd om dem och vill befria dem från detta helvetesuppdrag. Det känns som att Chris lider mest.

Vem vill du börja brevväxla med?

– Lars Lerin. Jag har skrivit till honom på Facebook men inte fått svar. Lars känns som en genomgod människa. Dessutom är han en fantastisk konstnär.

Svider det i hjärteroten att Lars ignorerar dig på det här sättet?

– Ja, det gör det. Men han är alltid väldigt trevlig när jag träffar honom på Melodifestivalens efterfester. Min plan B är att våldgästa honom och Junior – nästa gång jag är i Karlstad.

Dricker du för mycket alkohol?

– Nej, jag har varit nästan nykter det senaste året, faktiskt. Jag har haft långa nyktra perioder och jag och min sambo bestämde oss för att börja leva sundare. Jag kom till en punkt där jag insåg att fyllan inte längre gav mig samma kick.

Vilket maträttspråk plågas du av att du inte klarar av att tillaga?

– Det är många. Boeuf bourguignon, till exempel. Jag kan knappt uttala ordet.

Slutligen Roger, vad skulle du välja: rasta Billy Butt, Paolo Roberto och Tiger Woods varje morgon i ett bläckfiskkoppel, dränka en krokodil i Laila Bagges bubbelpool eller örfila Thorsten Flinck utanför Systembolaget på Vasagatan i Stockholm?

– Då örfilar jag Thorsten. Han har fortfarande inte betalat tillbaka den där tusenlappen till Gert Fylking…

 

Roger Nordin och Laila Bagge

Med radiokollegan Laila Bagge.

Det här är Roger Nordin:

Ålder: 43.

Bor: I centrala Stockholm.

Familj: Stor, och varanvecka-husse till hunden Tella, 7.

Stjärntecken: Oxe.

God egenskap: Jag får ofta saker att hända…

Dålig egenskap: Tror ofta att jag hinner mer än jag faktiskt gör.

Gillar: Tidigare Idol-deltagaren Victor Lindells musik. Det är nästan pinsamt hur besatt jag blivit av denne 23-årings musik. Wow, vilka texter!

Ogillar: Att det heter ”växlande molnighet” när det borde heta ”växlande solighet”. Varför fokusera på det negativa, liksom?

Favoriträtt: Vietnamesiska vårrullar.

Favoritdryck: Ripasso-viner från Italien.

Kändismerit: Jag har finansminister Magdalena Anderssons mobilnummer. Det sjuka är att jag inte minns vem som gett mig det!

 

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN