Robinson-vinnaren Michael Björklunds glädjebesked med familjen

Robinson-vinnaren Michael Björklunds glädjebesked med familjen

Robinson-vinnaren Michael Björklund tvingades under våren hålla sina restauranger stängda på grund av Coronaviruset, Covid-19.
Nu berättar han det glädjande beslutet att de öppnat på nytt.
– Det är full fart, säger han till Hänt.
TV4-tittarna rasar mot händelsen i Robinson-finalen 2020
Slå på ljud

Det blev Michael Björklund, 44, som tog hem segern i årets omgång av Robinson i TV4. Han hade då varit på ön i tio veckor och kämpat sig genom matbrist, pakter och tävlingar – ända till finalen.

Tiden efter Robinson-vinsten har varit intensiv. På Åland där han bor med sin fru Jenny och barnen Anton, 17 och Agnes, 14, har många varit nyfikna på honom och velat höra hur det var på ön i Fiji.

– Det har varit full fart, riktigt skojigt nu när det är klart. Jag har fått så mycket gratulationer, säger Michael Björklund till Hänt.

Michael Björklund i Robinson 2020

Michael Björklund. FOTO: TV4

Under tiden på Robinson-ön var det familjen han saknade mest. För att stå ut med saknaden efter dem försökte han att inte tänka på dem hela tiden – bara när solen gick ner.

Nu får han ta igen förlorad tid med familjen. På Åland driver han tre restauranger tillsammans med hustrun Jenny. Barnen Anton och Agnes hjälper också till.

Svåra tiden slog hårt

Michael Björklund tvingades hålla restaurangerna stängda under våren på grund av Corona-viruset, något som tog på honom mot honom ekonomiskt.

– Det slår fruktansvärt hårt. Allt är avbokat här på Åland. Just nu försöker vi se vad vi kan rädda kvar. Vi försöker få till ett så mjukt fall som möjligt. Det är klart att det känns rätt surt. Man har byggt upp verksamheten under många år. Plötsligt faller allt på grund av ett virus, sa han i slutet av mars till Hänt.

När Hänt når honom nu, strax före midsommar, berättar han det glädjande beskedet att restaurangerna öppnat på nytt.

– Det är full fart med personal på plats. Så vi jobbar på med det och börjar sakta åter komma in i vardagen, säger Michael Björklund till Hänt.

Nu hoppas han snart kunna ta emot gäster från både Sverige och Finland.

Frun är chefen

Under de kommande månaderna kommer Michael Björklund och hustrun Jenny att arbeta då sommaren är högsäsong för dem. Deras ledighet kommer istället under vintern.

Michael och Jenny har känt varandra sedan “moppeåldern”, som Michael säger, och han har tidigare berättat att de fortfarande är som nykära.

Christoffer Willén, Clara Henry, Michael Björklund, Priya Svang och Mattias Pettersson i Robinson 2020.

Christoffer Willén, Clara Henry och Michael Björklund och Mattias Pettersson Foto: TV4.

På jobbet står Michael i köket medan Jenny är chef.

– Det är hon som håller i och styr upp, har hand om alla bokningar, papper och allt som krävs så det ska fungera, säger han.

Med långa dagar tillsammans – både på jobbet och hemma – försöker de hålla isär sin professionella relation från den privata.

– Man får försöka att inte prata så mycket jobb hemma men det blir lite diskussioner ändå. Men det fungerar jättebra, tycker jag. På jobbet får man hålla det proffsigt. Som par kan man om man blir arg bli väldigt arg, men vi får hålla det på en bra nivå, säger Michael Björklund till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN