LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-vinnaren Klas Beyer har brutit nacken

14 feb, 2020 
AvOla Lagerström
Klas Beyer akut till sjukhus efter otäck olycka
Robinson-vinnaren Klas Beyer var under gårdagen med om en otäck olycka, och fördes akut till sjukhus i ambulans.
– Kroppen och huvudet slog i marken. Jag landade liksom på huvudet och nacken i en vridande rörelse, berättar han för Hänt.
Annons
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”Brand logo
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”

Klas Beyer, 31, segraren i den senaste upplagan av tv-produktionen Robinson, ligger inlagd så Södersjukhuset i Stockholm. Igår vid 20-tiden var han med om en svår trampolinolycka och läkarna har konstaterat att Klas brutit nacken. Han har en fraktur på halskota C7.

– Ambulansen var snabba dit och snabba därifrån. Det var blåljus, säger Klas till Hänt.

– Jag är rätt groggy eftersom jag fått i mig en massa morfin och muskelavslappnande.

Vad hände?

– Det finns en trampolinpark i Kungens kurva. Jag tränar mycket snowboard och var där för att träna volter. En volt gick fel, jag skulle göra en dubbelvolt. Det blev en och en halv volt och jag landade på huvudet. Kroppen och huvudet slog i marken. Jag landade liksom på huvudet och nacken i en vridande rörelse.

Klas Beyer berättar att han inte förlorade sitt medvetande.

– Det började sticka i armar och ben, jag fick känselbortfall. Nu håller det på att komma tillbaka, men det är fortfarande lite i armen, säger Klas Beyer som tidigare sagt fått en fraktur på halskota C7.

Annons

”Jag vet inte riktigt vad det innebär”

I skrivande stund vet han inte vilka eventuella konsekvenser frakturen kommer att medföra.

– Jag vet inte riktigt vad det innebär, men det är en halskota som det är en fraktur på. I det området finns det en jävla massa nerver. Just nu är jag stabiliserad i hela nacken, jag får inte röra på mig, jag får inte gå upp och sådant där. Jag ska ligga still.

Klas ska inom kort genomgå en så kallad magnetröntgen.

– Läkarna ska kolla diskarna och det runtikring. Först då vet man hur stabil eller ostabil nacken är. Utifrån det vet läkarna vad de ska göra.

Robinson-Klas Beyer hamnade på sjukhus efter en otäck olycka där han bröt nacken.
Robinson-Klas på sjukhuset. Foto: Iza Boëthius.

Hur mår du mentalt?

– Jag mår ganska bra, jag är van vid att slå mig. Det här är mitt tionde ben som jag bryter. Totalt i livet, alltså. Den här gången var det lika bra att slå på stort, säger Klas och tillägger att han har svart humor – olyckan till trots.

Annons

– Jag känner mig ganska lugn, jag var orolig i början när domningarna var grova. Nu känner jag mig tryggare. Jag har en ganska stor förhoppning om att det här ska gå bra, jag har stor tilltro till vården.

En person som fått erfara en mycket svår skada är slalomstjärnan Thomas Fogdö, 49. Den 7 november 1995 bröt han ryggen under ett träningsåk i Åre. Thomas blev förlamad från midjan och neråt och blev rullstolsburen. När Hänt under morgonen pratar med Thomas om Klas Beyers skada, säger han:

– Att ha en fraktur behöver inte innebära en ryggmärgsskada. Man får hoppas att den inte är så allvarlig. I nackskadevärlden är en fraktur på halskota C7 en ”låg skada”. Förmodligen har han fått en svullnad. De är så otroligt duktiga inom sjukhusvården. Man försöker få ner svullnaden så att det inte blir ett problem. Det är förmodligen det som ger med sig, att han får tillbaka känseln och att det förhoppningsvis inte är en muskelpåverkan. Det låter ändå positivt, säger Thomas Fogdö till Hänt.

FOTO: TT

Annons