robinson 2023

Robinson-Sophies okända avtal med produktionen: ”Jag lovade”

Sophie och Anders Lundin

Sophie Sörkvist avslöjar nu den tidigare okända uppgörelsen med Robinson-produktionen.
Här är lovorden hon sa för att få vara med i programmet.
– Det var en muntlig överenskommelse, säger Sophie till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Carolines förnedras framför alla – nu avslöjas allt
0:53

Efter reklamen: Robinson-Carolines förnedras framför alla – nu avslöjas allt

(0:53)

Slå på ljud

Sophie Sörkvist, 27, är en av deltagarna som tävlar i Robinson 2023. I en intervju med Hänt avslöjar hon nu sin okända kamp som tittarna inte har fått se.

– Jag har extrema bakterieproblem och har gått i olika terapier för att komma över det. Så jag gjorde Robinson för att bli av med det. Jag hade bakterieproblem och tvångstankar som stoppade mig i vardagen till att leva ett vanligt liv. Men det är coolt att se att jag inte alls ser ut att beröras av det, säger Sophie.

Sophie Sörkvists kamp med bakterieskräcken: ”Knappt umgåtts med vänner”

Det visar sig att Sophie hade rejäla problem med sin fobi även på ön men att detta inte har visats.

Var du berörd av det där då?

– Ja gud ja, jag hade det skittufft. Jag umgicks inte ens med människor innan för jag kunde inte vara i kontakt med andra då det är smuts och bakterier. Sen åker man till en öde ö och utsätter sig för allt som är det värsta tänkbara för en sån som har en sådan sjukdom som jag hade. Allt var bara svårt. Sova utomhus, inte duscha, inte tvätta händerna, umgås med människor, ligga på varandra och äta det du ser. Det är så sjukt att jag inte ens förstå att det har hänt.

– Det var en tuff tid efteråt som var väldigt svåra för mig för det hände väldigt mycket. Jag blev som en helt annan människa när jag var klart med det här programmet, mitt liv öppnade upp sig. Jag distanserade mig mycket från människor, vänner, familj förut. Jag stannade helst hemma i mitt egna hem som jag städade fem gånger om dagen och ändå tyckte jag det var smutsigt.

Har du kunnat ha en partner?

– Nej, jag har knappt umgåtts med vänner.

Okända uppgörelsen med produktionen: ”Jag lovade”

Sophie har tidigare pratat med psykolog och även genomgått KBT men för henne var det just Robinson som skulle bli räddningen. Däremot var produktionen något tveksamma under Sophies audition då de inte visste om hon skulle klara äventyret.

– Det är klart att de tänkte väl att jag skulle ge upp. Men det var också ett lovord, jag var väldigt tydlig innan att får jag vara med i Robinson så skulle jag aldrig ge upp. Det finns inte. Sen fick jag lova dem att det aldrig kommer att ske. Om jag är med kommer jag ge hundra procent och jag kommer inte ge upp.

Fick du skriva på det avtalet?

– Nej det var en muntlig överenskommelse. Jag kommer inte hoppa av om jag kommer med i programmet.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN