Robinson-Raymond om relationen till Katarina och Josefina

Raymond Ahlgren, Katarina Billgren och Josefina Liljedahl i Robinson 2020.

Hur är Raymonds relation till sina fiender på ön – efter Robinson?
Här svarar han öppet och ärligt vad han tycker i dag om Katarina, Josefina och Cruise.
Robinson-Raymond om relationen till andra deltagarna
Slå på ljud

Dessutom chockar Raymond Ahlgren med avslöjandet att Lill-Babs försökte para ihop honom med dottern Malin Berghagen!

Raymond Ahlgren i Robinson 2020.

Raymond i Robinson.

Hur ser dina känslor för Robinson-Nina ut?

– Åh, jag älskar henne! Som vän om du förstår. Nina är en stark, skärpt och självständig kvinna. Hon har allt jag gillar hos en person, oavsett om det är en man eller kvinna. Det här märkte jag efter redan efter några timmar på Robinsonön. Vi klickade, vi kom bra överens. Sedan föll det sig naturligt att vi blev ”skedkompisar”.

Har du och Robinson-Nina älskat vilt?

– Nej, det har vi inte.

Robinson-deltagarna Nina och Raymond

Raymond och Nina. Foto: TV4 & Privat.

Medan du och Robinson-Nina verkar gilla varandra, är du och Robinson-Katarina som katt och råtta. Redan i det första avsnittet tog du till orda: ”Hon är en gussegull sparkdräktssosse där alla ska tycka om varandra. Ja, hon är lite kommunist i sin läggning – i världen där man fiser regnbågar och jagar enhörningar”. Blev det tryckt stämning efteråt?

– Det var tryckt HELA tiden. Jag funderade var och varannan dag om jag skulle lägga Katarina i nätet eller något… Jag var helt galen på henne.

Raymond om Katarina Billman

Vad tyckte du var det värsta med Katarina – där och då?

– Så här… När två personer har en konflikt med varandra så behöver åsikterna ventileras. Det behöver man inte vara Einstein för att begripa. Hon var så in i helvete konflikträdd. När andra personer ventilerade saker gick hon mellan och bröt, hon klarade inte av att se två personer trätas. Jag förklarade för henne att hon skulle ge fan i att göra på det sättet: ”Låt folk göra upp, annars ligger det och pyr”, sa jag. Men hon kunde inte låta bli att lägga sig i. Det störde skiten ur mig.

Robinson-Raymond och Katarina.

Raymond och Katarina.

Har ni träffats sedan tv-inspelningen ägde rum?

– Ja, det har vi faktiskt. Jag har varit på fest hemma hos henne. Utan att avslöja något om handlingen i Robinson så skildes vi åt på ett fint sätt. Jag viskade i hennes öra: ”Jag är ledsen att jag varit så jävla hård mot dig”. Jag var ju faktiskt det. Hård. Eftersom jag bad henne om ursäkt så kunde vi ha det jävligt roligt på festen. Jag råkade förresten spilla rödvin på hennes vita matta. Nu har hon flera minnen av mig: några ärr i själen och en rödvinsfläck på mattan!

Kärlek börjar med bråk och slutar med barnbidrag, sägs det. Pyr det en kärleksgnista i era hjärtan?

– Nej, det gör det inte. Vi är inte kompatibla.

Raymond om Josefina Liljedahl

En kvinna som du inte verkar gilla är Robinson-Josefina. Störde du dig på henne på ön?

– Ja, det gjorde jag. Jag märkte tidigt att så länge jag strök henne medhårs så funkar allt perfekt, men så fort jag hade en åsikt som hon inte gillar så blev det problem. Hennes blickar kan verkligen smälta järn. Det var otäckt att se. Det räckte med att man hintade något för att hon skulle få den här mörka blicken. Det upplevde Nina också. Säkert de andra deltagarna också. Från att man kunde vara hennes bästa kompis kunde man hamna i hennes svarta lilla bok. Det här la jag märke till under hela vistelsen, men i början hade jag större mörka moln och problem att tänka på – i form av Cruise och Katarina. Då låg mitt fokus på dem. Sedan, när Cruise försvann, behövde jag inte stryka Josefina medhårs. Då kunde jag säga det jag burit på – och då tog det hus i helvetet. Sedan avskydde jag hennes lathet. Så fort vi byggde en koja eller ett vindskydd, så skulle hon uppsöka läkare eller prata med någon i produktionen. Hon hade alltid en skön manöver i rockärmen. Det hade hon för att slippa jobba.

Josefina Liljedahl i Robinson 2020.

Josefina.

Är Robinson-Cruise den deltagare som du har svårast för – efter Katarina och Josefina?

– Ja, för han var så jävligt arrogant. Han bemödade sig inte att ge Nina en blick. Vid ett tillfälle frågade jag honom: ”Varför är du så jävla anti Nina?” Då sa han: ”Jag vet inte, men så fort jag såg henne på flygplatsen så hatade jag henne!” Hon hade inte gjort honom något, han hade liksom bara bestämt sig. Jag vet förresten inte om det finns ett leende på honom under hela inspelningen. Han hade en arrogant jävla stil kombinerat med perfekt tajming när kamerorna var på och inte på. Till skillnad mot mig så filtrerade han sig. Jag var den jag var, jag var ett arsle 24 timmar om dygnet. Det där jävla skådespelandet, det har jag jävligt svårt för.

Cruise Ferreira i Robinson 2020.

Cruise.

Hur mycket av det som händer på Robinson-ön är äkta – och hur mycket är teater?

– Det du ser, det händer. Jag tycker att det är väldigt äkta – frånsett att en del människor anpassar sig till när kameran är på och av. Men det finns ingen toppstyrning från produktionen. Ingenting sådant, absolut inte!

Raymond om relationen till Lulu Carter och Malin Berghagen

Till något helt annat. För ett antal år sedan satte du Lulu Carters hjärta i brand. Berätta om er relation!

– Den var extremt passionerad. Stormig. Du vet, passion är en drog. Det känner du kanske till. Det är ett tillstånd där man är kidnappad av en känsla. Ju mer passionerad du är, desto mindre sansad kontroll har du. Vi var galet passionerade, Lulu och jag, och på den tiden drack jag. Efter några vinare blev det inte så bra… Men vi tyckte om varandra, vi tyckte VERKLIGEN om varandra. Och efter alla dessa år är vi fortfarande vänner!

Vem dumpade vem?

– Vi brände ut varandra och dumpade varandra tio gånger på ungefär ett år. Det var ett jävla hallå på statusuppdateringarna på Facebook.

Robinson-Raymond Ahlgren och Lulu Carter.

Raymond och Lulu Carter var ett par 1996. Foto: TV4 & TT.

Visst har du och Malin Berghagen också bytt trynvatten?

– Vet du vad, det här är intressant. Malin och jag har känt varandra sedan vi var åtta, nio år. Hon var min första vän när jag kom till Sverige. Vi bodde grannar på Östermalm och gick på Franska skolan på Döbelnsgatan. Vi har följts åt genom alla år – i vått och torrt. Bokstavligt talat. Dels när jag drack, dels när jag inte drack. Vi har försökt byta trynvatten, men vi har misslyckats varje gång. Sanningen är att vi aldrig utbytt några kroppsvätskor överhuvudtaget. Då har vi ändå haft en otrolig attraktion till varandra genom åren. Och jag menar, hur kan man inte ha det för Malin? Men trots ihärdiga försök och påtryckningar från Barbro så har det inte blivit något. Vid ett tillfälle sa Barbro så här till mig: ”Nu får du fan ta och steppa upp det här, mannen!” Sedan hamnade vi i säng, Malin och jag. Men jag var på fyllan och somnade, så där försvann det tillfället. Samtidigt känns det fint. Du vet, 45 års vänskap. Vi har gjort ihärdiga försök men aldrig lyckats. Det finns en allmän uppfattning som säger att en kvinna och en man inte kan vara riktigt bra vänner, men Malin och jag har faktiskt motbevisat det.

Raymond och Malin Berghagen

Raymond och Malin Berghagen.

Vem är Raymond Ahlgren?

Ålder: 53

Jobbar som: Ledarskapscoach

Bor: Östermalm

Familj: Barnen Isabelle, 21, Fabian, 18

God egenskap: Påhittig

Dålig egenskap: Min avsaknad av ödmjukhet

FRÅN FÖRSTASIDAN