hänt exklusivt

Robinson-profilen rasar efter doktor Mikaels hårda ord i Biggest loser

Biggest Looser-deltagare och doktor Mikael

Redan efter första avsnittet av Biggest loser har det blivit hektisk debatt. Speciellt på grund av att deltagaren Sandra valt att lämna – efter doktor Mikaels hårda ord.
Nu rasar tittare och en specifik Robinson-deltagare över det hela.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

Det kontroversiella programmet Biggest loser är tillbaka i TV4. I serien tävlar olika personer i att tappa mest vikt och vinna pengar. Varje utgivarland har dessutom sina egna regler.

Men redan efter första avsnittet har det uppstått kritik från olika håll. Detta efter att läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström uttalat sig skarpt om en av deltagarna i programmet. Detta i sin tur har fått många att reagera, inte minst Robinson-profilen Hanna Bergwall, som jobbar som opinionsbildaren och jurist.

Doktor Mikaels ord till deltagaren: ”Åt helsike för mycket”

Deltagaren Sandra Jönsson, 29, hade ingen traumatisk upplevelse som lett till hennes övervikt. När siffran 133,7 kilo dök upp på skärmen var hennes svar: ”Det var mindre än sist jag vägde mig”.

Detta fick doktor Mikael att reagera över att Sandra skulle var ”för glad”.

– 133,7 kilo är alldeles, åt helsike för mycket. Jag vill bara föra till det till den glättiga tonen att det börjar bli allvar nu. Din kropp mår inte bra, säger han i programmet.

– Och sen när det kommer till mig så kände jag väl ganska mycket att, ”jaha” hon har inget sorgligt att berätta och hon är glad, säger Sandra efteråt i en synk samtidigt som hon poängterar att hon förstår allvaret.

De orden skakade om Sandra. Oron över att bli framställd som oseriös fick henne att packa sin resväska och lämna programmet.

Sandra i Biggest Looser

FOTO: TV4

Kritiken efter Mikaels ord – Robinson-profilen rasar: ”Djupt respektlöst”

Efter Sandras avhopp har tittarna diskuterat flitigt i sociala medier och kritik har uppstått från olika håll och kanter.

Opinionsbildaren Hanna Bergvall som deltog i Robinson våren 2022 ser det hela som problematiskt.

”Jag tycker hans agerande var djupt respektlöst och fettfobiskt.”, skriver Hanna i ett meddelande till Hänt och fortsätter:

”Han borde inte haft någon taktik alls. Det är inte som om Sandra inte har insikt om sin vikt (att tro det är bara fettfobiskt).

hanna i robinson

Hanna i Robinson

Foto: Patricia Recourt/TV4

Vidare beskriver Hanna att det är bekymmersamt att ”skälla ut någon” bara för att denne inte mår dåligt över sin vikt.

”Att skälla ut någon för att hen inte mår dåligt över sin vikt är sjukt och acceptabelt beteende. Särskilt när det kommer från en läkare!”

Hänt har sökt doktor Mikael utan gensvar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN